A napokban már aszfaltoznak
Utoljára módositva: 2019-08-13 19:26:32

Ütemterv szerint haladnak a Nagykároly és Kaplony közötti megyei út felújításával, a kivitelező bízik abban, hogy idén be is fejezik.

Jól haladnak a kaplonyiak útjának a felújítási és kibővítési munkálataival — tudtuk meg a kivitelezőktől. A múlt héten kezdtek hozzá, mégpedig a közel 3,5 kilométeres út három szakaszán is dolgoznak: Nagykárolyban az első vasúti átkelő előtt, a községben a Magyar utcai kereszteződéstől a Nagy utcáig, illetőleg a Nagy utcán, a templom előterétől a községházáig. A közlekedés mindenhol biztosított — nyomatékosították a kivitelezők. Többen kifogásolták, hogy sem jelzőberendezés, sem személyzet nem szabályozza, miként közlekedjenek a gépjárművezetők. Erre vonatkozó kérdésünkre a munkálatvezető elmondta, hogy megítélésük szerint nem indokolt semmiféle automatikát beüzemelniük. Az az autós, akivel szembejön valaki, (ideiglenesen) ráhajthat a másik, még le nem aszfaltozott sávra. Amennyiben jelzőlámpa szabályozná mindezt, a tapasztalataik szerint nagy sorok alakulnának ki. Tudomása szerint nem történt a mostani megoldással semmi baj. Ugyanakkor nyitottak más megoldásra — tette hozzá. A munkálatok mintegy egyharmadát kezdték el, és szerintük jól haladnak. Ennek ellenére nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, de reményei szerint még idén sikerül befejezniük a munkálatot. Az aszfaltréteg elhelyezését a napokban kezdik, eddig az alap megerősítésével, az út kiszélesítésével törődtek. Egy következő szakaszban a másik sáv leaszfaltozását fogják végezni, és a most leaszfaltozotton lehet majd közlekedni. Szerinte teljes útlezárás nélkül megoldhatják majd az egész munkálatot, mindig lesz lehetőség arra, hogy az éppen zajló munkálatot kikerüljék az autósok.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...