A negatív „leg”-ek városnapjait tartottuk
Utoljára módositva: 2014-06-02 09:07:22

Látogatottság szempontjából mindenképpen nagy kudarcot jelentettek az idei szatmárnémeti városnapok, a fellépők, a szervezők és a rossz idő miatt otthon maradtak egyaránt csalódottan gondolhatnak vissza a városünnepi hétvégére, a program-gazdagság ellenére.

 

A városlakókkal ellentétben az idei szatmárnémeti városnapokról sajnos sem a gomolygó felhők, sem a tizenkét fokos hűvös levegő és — főleg szombaton — a kitartóan szitáló, apró szemű, novembert idéző eső sem maradt távol. Ez nyomta rá a bélyegét a hétvégi, tizennyolcadik ilyen jellegű rendezvényre, az esti órákban, esőkabátot öltve és ernyőt szorongatva kezdtek gyűlni csak a városnapozók, a délutáni, kora esti programok mindegyike gyér közönség jelenlétében zajlott. Ez igaz volt mindkét fő rendezvényhelyszín esetében, az újfőtéri nagyszínpadon és a megyei múzeum előtti népzenei színpadon is az előadók nagyfokú nézőhiányra panaszkodhattak. Az idei városnapok legsikeresebb mellékrendezvényévé lépett elő ilyenformán a vasárnap délelőtti svábnapi–gyermeknapi–virágkarneváli felvonulás a Kossuth-kerttől a régi főtérig, hiszen ebben a menetben, még ha lógott is az eső lába, de mintegy ezren mégiscsak részt vettek.

 

Bevétel legalább van

 

Május végi rendezvényről lévén szó, a lacikonyhák működtetői, a kereskedők nem is nagyon mertek arra gondolni, hogy olyan idő lesz, hogy alig akad dolguk egész hétvégén, így mintegy két és fél százan kértek és mintegy kétszázan kaptak engedélyt a sátrak, standok felállítására az autósforgalom elől lezárt helyszíneken. Rövid távon egyedül a városháza járt jól az idei városnapi hétvégén, de az is csak a bevételek tekintetében, hetvenötezer lejes bevételre tett szert a városkassza a helybérek kifizetéséből.

 

Nagy nevek a színpadon

 

A nagyszínpadi koncertek közül a pénteki napon a Smiley-fellépés vitte a prímet, szombaton Loredana tartott olyan koncertet, amit ritkán látni szűkebb pátriánkban, vasárnap este pedig gyakorlatilag ellenfél nélkül a román rap-kartell, a B.U G. Mafia volt a sztárzenekar. Persze ez csak a könnyűzenei toplista, hiszen más fontos, sok embert megmozgató rendezvények is voltak, például a szombat esti szépségverseny, amelyik a rossz idő miatt egy óra csúszással indult, mindent ugyanennyivel későbbre rendezve át a második nap estéjén. Így fordulhatott elő, hogy hajnali háromkor lőtték fel az első tűzijáték-rakétákat és hogy néhány órával előtte a türelmetlen nézők egy műanyag söröspohár színpadra dobásával próbálták távozásra bírni a Ladánybene 27 együttest. A szatmárnémeti tinilányoknak szervezett szépségversenyt Alina Andreevna (Avram Iancu Általános Iskola) nyerte, udvarhölgyei Claudia Iarinco (Aurel Popp Művészeti Iskola) és Bianca Olah (Gheorghe Dragoş Közgazdasági Líceum) lettek, a közönségdíjat Bianca Maticu (Ioan Slavici Főgimnázium), kapta meg.

 

Értékelni kell

 

Vasárnap, mely egyben a gyermeknapi rendezvények napja is volt, a legkisebbek uralták a nagyszínpadot, minden szatmárnémeti óvoda gyerekei készültek valamivel, a színpad előtti tér tegnap már korán megtelt, szülők, hozzátartozók jöttek el megnézni, hogyan boldogul a szereppel a csemete.

A városnapi ünnepség tegnap éjszaka véget ért, de a szervezők részéről még hátravan a mérleg elkészítése. Úgy tudjuk a polgármester asztalára kedden vagy szerdán teszik le a számokat tartalmazó kimutatást, Dorel Coica sajtótájékoztatót fog tartani arról, kiadta-e a széle a hosszát, legalább a bevételek tekintetében, az idei városünnepen.

 Nézd meg a városnapokon készült  többi képet is!

 

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 17:20
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:35
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...