A negatív „leg”-ek városnapjait tartottuk
Utoljára módositva: 2014-06-02 09:07:22

Látogatottság szempontjából mindenképpen nagy kudarcot jelentettek az idei szatmárnémeti városnapok, a fellépők, a szervezők és a rossz idő miatt otthon maradtak egyaránt csalódottan gondolhatnak vissza a városünnepi hétvégére, a program-gazdagság ellenére.

 

A városlakókkal ellentétben az idei szatmárnémeti városnapokról sajnos sem a gomolygó felhők, sem a tizenkét fokos hűvös levegő és — főleg szombaton — a kitartóan szitáló, apró szemű, novembert idéző eső sem maradt távol. Ez nyomta rá a bélyegét a hétvégi, tizennyolcadik ilyen jellegű rendezvényre, az esti órákban, esőkabátot öltve és ernyőt szorongatva kezdtek gyűlni csak a városnapozók, a délutáni, kora esti programok mindegyike gyér közönség jelenlétében zajlott. Ez igaz volt mindkét fő rendezvényhelyszín esetében, az újfőtéri nagyszínpadon és a megyei múzeum előtti népzenei színpadon is az előadók nagyfokú nézőhiányra panaszkodhattak. Az idei városnapok legsikeresebb mellékrendezvényévé lépett elő ilyenformán a vasárnap délelőtti svábnapi–gyermeknapi–virágkarneváli felvonulás a Kossuth-kerttől a régi főtérig, hiszen ebben a menetben, még ha lógott is az eső lába, de mintegy ezren mégiscsak részt vettek.

 

Bevétel legalább van

 

Május végi rendezvényről lévén szó, a lacikonyhák működtetői, a kereskedők nem is nagyon mertek arra gondolni, hogy olyan idő lesz, hogy alig akad dolguk egész hétvégén, így mintegy két és fél százan kértek és mintegy kétszázan kaptak engedélyt a sátrak, standok felállítására az autósforgalom elől lezárt helyszíneken. Rövid távon egyedül a városháza járt jól az idei városnapi hétvégén, de az is csak a bevételek tekintetében, hetvenötezer lejes bevételre tett szert a városkassza a helybérek kifizetéséből.

 

Nagy nevek a színpadon

 

A nagyszínpadi koncertek közül a pénteki napon a Smiley-fellépés vitte a prímet, szombaton Loredana tartott olyan koncertet, amit ritkán látni szűkebb pátriánkban, vasárnap este pedig gyakorlatilag ellenfél nélkül a román rap-kartell, a B.U G. Mafia volt a sztárzenekar. Persze ez csak a könnyűzenei toplista, hiszen más fontos, sok embert megmozgató rendezvények is voltak, például a szombat esti szépségverseny, amelyik a rossz idő miatt egy óra csúszással indult, mindent ugyanennyivel későbbre rendezve át a második nap estéjén. Így fordulhatott elő, hogy hajnali háromkor lőtték fel az első tűzijáték-rakétákat és hogy néhány órával előtte a türelmetlen nézők egy műanyag söröspohár színpadra dobásával próbálták távozásra bírni a Ladánybene 27 együttest. A szatmárnémeti tinilányoknak szervezett szépségversenyt Alina Andreevna (Avram Iancu Általános Iskola) nyerte, udvarhölgyei Claudia Iarinco (Aurel Popp Művészeti Iskola) és Bianca Olah (Gheorghe Dragoş Közgazdasági Líceum) lettek, a közönségdíjat Bianca Maticu (Ioan Slavici Főgimnázium), kapta meg.

 

Értékelni kell

 

Vasárnap, mely egyben a gyermeknapi rendezvények napja is volt, a legkisebbek uralták a nagyszínpadot, minden szatmárnémeti óvoda gyerekei készültek valamivel, a színpad előtti tér tegnap már korán megtelt, szülők, hozzátartozók jöttek el megnézni, hogyan boldogul a szereppel a csemete.

A városnapi ünnepség tegnap éjszaka véget ért, de a szervezők részéről még hátravan a mérleg elkészítése. Úgy tudjuk a polgármester asztalára kedden vagy szerdán teszik le a számokat tartalmazó kimutatást, Dorel Coica sajtótájékoztatót fog tartani arról, kiadta-e a széle a hosszát, legalább a bevételek tekintetében, az idei városünnepen.

 Nézd meg a városnapokon készült  többi képet is!

 

Princz Csaba

[ohballada-1]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...