A negyedik legforgalmasabb átkelő
Utoljára módositva: 2019-07-04 09:50:55

A határrendészek felkészültek a már jelentősen megnövekedett és még növekvő nyári, „vakációs” forgalomra az ország negyedik legforgalmasabb átkelőjének minősülő Pete–Csengersimánál is.

Beindult az igazi nyári, vakációs forgalom a határátkelőknél, mind az országba be-, mind a kilépők száma ugrásszerűen megnőtt — a június 23–30. közötti héten nem kevesebb mint 1 597 000 utazó és 372 000 jármű lépte át az országhatárt, de ez még csak a kezdet, hiszen hamarosan többszöröződni fog a számuk, a hazaérkező (már szállingózó) külföldi vendégmunkásoknak, illetve a külföldi nyaralásra indulóknak köszönhetően. A határrendészet felkészült a vakációs forgalomnövekedésre, növelte a szolgálatot teljesítő határrendészek létszámát (naponta 4400-an vannak szolgálatban), s amennyiben egyes átkelőknél a helyzet úgy kívánja, valamennyi sávot megnyitják a forgalom előtt — különösen érvényes ez az ország negyedik legforgalmasabb átkelőjének minősülő peteinél (a bukaresti Henri Coandă nemzetközi reptér, a nagylaki és a borsi vám „előzi” meg) —, ugyanakkor emlékeztetnek arra is: egy-egy újabb sáv megnyitásához szükség van a magyarországi ellenőrző szervek jelenlétére is, azaz csak akkor tudnak új sávot nyitni, ha megfelelő létszámú kolléga teljesít szolgálatot.

Az útra indulóknak vagy hazajövőknek nem szabad megfeledkezniük arról, hogy továbbra is érvényben van a szigorított ellenőrzés, amelynek során nem csak egy pillantást vetnek a személyi igazolványra és tulajdonosára, hanem számítógépes rendszerbe vezetik be az adatokat, kérik és ellenőrzik a gépkocsi okmányait is, illetve átvizsgálják a csomagtartót és esetenként a csomagokat is. Indulás előtt pedig igencsak ajánlott egy pillantást vetni a folyamatosan frissülő www.politiadefrontiera.ro oldalra, és tájékozódni a reális átkelési időkről, a http://live.politiadefrontiera.ro oldalra kattintva pedig a webkamerák közvetítésével saját szemükkel győződhetnek meg a sorban álló (vagy nem álló) autókról. Torlódás esetén inkább válasszanak másik átkelőt, még ha ez kisebb kerülőt is jelent, szombatonként pedig vegyék igénybe a Nagypeleske–Zajta és Szárazberek–Garbolc átkelőket!

Szabó Kinga Mária

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...