A németek is ajtót mutatnának a Huaweinek
Utoljára módositva: 2019-01-20 13:36:55

Kémkedésveszély miatt szeretnék kizárni a kínai gyártót az 5G hálózati fejlesztésekből. A Huawei cáfol és tiltakozik.

Németország keresi a jogi eszközöket, hogy kizárja a Huaweit az ország 5G hálózatának fejlesztéséből, mert attól tart, hogy a cég a kínai kormánynak kémkedik.

A kormány állítólag több megoldáson is gondolkodik: az egyik lehetőség a biztonsági követelmények olyan szigorítása volna, ami már megugorhatatlan a kínai gyártó számára, a másik pedig egy célirányos módosítás a távközlési törvényben, ami szintén a Huawei diszkvalifikálását eredményezné.

Döntés még nem született, de a Huawei már jó előre közleményt adott ki az ügyben. A nyilatkozat szerint bíznak benne, hogy teljesíteni tudják az összes biztonsági előírást, és hangsúlyozzák, hogy semmilyen racionális okot nem látnak az 5G fejlesztésekből történő kizárásukra sem Németországban, sem másutt a világon.

Az előzményekhez tartozik, hogy nemrég Lengyelországban egy Huawei alkalmazottat kémkedés miatt letartóztattak. A cég kirúgta a dolgozót, és együttműködéséről biztosította az ország hatóságait, emellett többször is leszögezte, hogy nem működik a kínai kormány trójai falovaként.

Forrás: https://computerworld.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...