A nők valójában a kigyúrt pasikat kedvelik
Utoljára módositva: 2017-12-14 17:02:16

Sok nő állítja azt, hogy teljesen hidegen hagyják őket a széles vállak, a dagadó bicepszek, és a kockás hasak. A tudomány pedig azt állítja, hogy ilyenkor valójában csak nem akarnak megbántani valakit, de semmiképpen sem őszinték — írják a 24.hu.

Az ausztráliai Griffith Egyetem tudósai egy friss kutatásukban azt állapították meg, hogy a nők a kigyúrt testű férfiakhoz vonzódnak leginkább. „Nem az lepett meg bennünket, hogy a nők az izmos férfitesteket találják vonzónak, hanem az, hogy ennyire jelentős mértékben. Az adatbázisunkban egyetlen nőt sem találtunk, aki vékony, nőies testű férfiakhoz vonzódna” – mondja Aaron Sell a kutatás vezetője. A 160 nő bevonásával készült vizsgálat eredményei egyértelműen cáfolnak egy korábbi feltételezést is, ami szerint, a nők szemében van az izmosságnak egy ideális szintje, és az ennél kigyúrtabb pasikat már kevésbé találják vonzónak. „Az egész azon a feltételezésen alapult, hogy az őseink korában sokat számított a fizikum, például a vadászat, vagy a kölykök megvédése során, de egy bizonyos pont fölött, a hímek túlzottan dominánssá, agresszívvá válnak, így az ő kiválasztásuknak már súlyos költségei is voltak” – magyarázza Aaron Lukazsweski, a Kaliforniai Állami Egyetem evolúció-pszichológusa. Szerinte a korábbi tanulmányok pontatlanságát az adta, hogy a válaszadó nőknek, természetellenesen izmos, szörnyszerű, vagy a sokkal vékonyabb, de emberszerű testek rajzolt képei közül kellett kiválasztaniuk a nekik legjobban tetszőt. Az ausztrál kutatók azonban fotókat használtak, vagyis a teszt során a kigyúrt, és a vékonyabb testek is emberiek voltak. A kutatók átlagos egyetemisták, illetve egy edzőterem rendszeres vendégei közül válogattak önkénteseket, lefotózták őket, az arcukat viszont kitakarták. A nők aztán aszerint pontozták a testeket, hogy mennyire találják őket vonzónak. A végeredmény szerint, a nők szemében 70 százalékban az volt döntő, hogy mennyire izmos a férfi. Valamivel magasabb pontszámot adtak a magasabb pasiknak, és alacsonyabbat azoknak, akik túlsúlyosak voltak. A pocakos férfiak számára jó hír, hogy kidolgozott izmokkal bőven lehet kompenzálni a hasi zsírpárnákat, vagyis a nők szemében egy kövér, de erős férfi is vonzó lehet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...