A norvégok megközelítették az osztrákok csúcsát
Utoljára módositva: 2014-02-11 18:38:18

Nem sikerült a bravúr a csíkszeredai Tófalvi Évának: a román küldöttség legnagyobb reménysége kedden, a női sílövők üldözéses versenyében a 22. helyről vágott neki a távnak, de három lövést hibázott, így csak a huszonhatodikként ért célba.

Dara Howell szerezte meg a kadaiak negyedik olimpiai bajnoki címét Szocsiban

Továbbra is a kanadaiak a síakrobatika „menői”, kedden ugyanis begyűjtötték a harmadik aranyérmüket is ebben a versenyszámban a szocsi téli olimpiajátékokon. A női lejtő megmérettetésen Dara Howell zárt az élen, mögötte az amerikai Devin Logan a második, a kanadai Kim Lamarre pedig a harmadik helyen zárt. Az észak–amerikaiak egyébként az eddigi négy szocsi aranyérmükből hármat szereztek meg a síakrobatikában. Ugyanebben a versenyszámban az eddigi kilenc olimpiai éremből hat a kanadaiaké.

A férfi sífutók szabad stílusú sprintversenyének kedd délelőtti selejtezőjében búcsúzott a további küzdelmektől mindkét román és az egyetlen magyar résztvevő. A nyolcvannégy induló között Paul Pepene a 65., Daniel Pripici a 68., míg Szabó Milán a 73. helyen zárt. Sovány vigasz, hogy a szakági világkupa éllovasa, a német Josef Wenzl sem jutott a harmincas döntőbe, aki éppen egy hellyel maradt le a fináléról. A női versenyben a romániai Sára Tímea a 49., míg a magyarországi Simon Ágnes a 66. lett a 67 fős mezőnyben.

A női versenyszámot egyébként a norvég Maiken Caspesren Falla nyerte meg, ezzel megszerezve a skandináv állam 100. olimpiai érmét a sífutásban. A százegyediket a másodikként célba érő Ingvild Flugstad Östberg szerezte meg, míg a százkettediket a férfi szabad stílusú sprintverseny győztese, Ola Vigen Hattestad szerezte meg. A téli olimpiák történetében csak az osztrákoknak sikerült, hogy százon felül szerezzenek érmet egy versenyszámban: a szocsi versenyek előtt a „sógorok” alpesi síben 105-ször álltak dobogóra téli ötkarikás játékokon, az eddigi versenyszámokban pedig Matthias Mayer aranyat, Nicole Hosp pedig ezüstérmet szereztek, tehát 107-nél tartanak az osztrákok.

Darja Domracseva szerezte meg a fehérorosz küldöttség első szocsi aranyérmét, miután kedd délután megnyerte a női sílövők üldözéses versenyét. A csíkszeredai Tófalvi Éva három lövést hibázott el, ezzel a 26. lett.

1116 doppingteszt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyébként kedden közzé tette, hogy eddig 1116 doppingtesztet végeztek el a szocsi téli olimpia résztvevői között. A tájékoztatás szerint a mintákból 891-et edzéseken, 225-öt pedig az ötkarikás versenyek során vettek le. Egyelőre nem tudni, hogy közülük hozott-e valamelyik pozitív eredményt. Az ellenőrök a február 23-i záróünnepségig összesen – rekordot jelentő – 2453 tesztet végeznek el.

A szocsi seregszemle előtt három sílövő szervezetében bukkantak tiltott teljesítményfokozó szerekre, a 2010-es vancouveri játékokat megelőzően 30 sportoló bukott le doppinggal.

Engedély az indiaiaknak

Ismét a nemzeti lobogó alatt versenyezhetnek az indiai sportolók az olimpiákon, így a szocsi téli játékokon is – közölte újságírókkal kedden Újdelhiben Radzsiv Mehta, az Indiai Olimpiai Bizottság főtitkára. A NOB ugyanis kedden – 14 hónap után – visszavonta az India rendes tagságának felfüggesztésére vonatkozó döntését, amelyet az indiai olimpiai bizottság vezetőségében felmerült korrupciógyanú miatt rendelt el. Rendes tagság híján az indiai versenyzők az ötkarikás olimpiai zászló alatt vonultak fel a XXII. szocsi téli olimpia megnyitóján. Az indiaiak vasárnap új vezetőséget választottak, a szövetség elnöke Narajna Ramacsandran, a Nemzetközi Squash Szövetség (WSF) elnöke lett. A választással távoztak a vezetőségből a korrupcióval gyanúsított korábbi vezetők.

Indiát Szocsiban három sportoló képviseli: Siva Kesavan szánkóversenyző, Himansu Thakur alpesi síző és Nadim Ikbal sífutó. Az indiai lobogót rövidesen felvonják Szocsiban, az indiai versenyzők pedig a nemzeti zászló alatt vonulnak fel a február 23-i záróünnepségen.

„Sörőrző” útlevél

Különleges biztonsági intézkedésekkel őrzi a téli olimpia kanadai küldöttsége a csapat tagjai számára az egyik hazai gyártó által biztosított sörtartalékokat: a juharlevelesek olimpiai szállásán elhelyezett sörhűtő kizárólag kanadai útlevél felmutatásával nyílik, így az arra tévedő nem kanadai olimpikonoknak legalább egy barátot szerezniük kell, ha hideg sörhöz szeretnének jutni.

Fotó: www.sochi2014.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 11:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...