A nyelvek európai napját ünnepelték
Utoljára módositva: 2018-09-27 18:11:10

Az Európai Bizottság 2001-ben nyilvánította szeptember 26-át a nyelvek európai napjának, azóta minden évben megünnepeljük.

Országszerte rendezvények sorozatán vehetnek részt nyelvi és kulturális intézetek, szövetségek, egyetemek és mindenekelőtt iskolák. A szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában évek óta minden szeptember 26-án megünnepeljük ezt a jeles napot, amellyel tudatosítjuk diákjainkban, milyen változatos az Európában beszélt nyelvek palettája, és milyen fontos, hogy életkortól függetlenül tanuljanak idegen nyelveket. Nem volt ez másként ebben az évben sem. A diákok nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző aktivitásokon. Raţiu Ioan zenetanár, Bonea Alina romántanárnő és Mădălina Simpf angoltanárnő felkészítésével az iskola kórusa magyar, román, angol és német nyelven adott elő énekeket, a hetedikes és nyolcadikos diákok pedig verseket szavaltak. Petrean Camelia, Velişca Ileana és Baranyai Zsuzsa tanítónők zászlókat készítettek kisdiákjaikkal, akiknek ennek a napnak a fontosságát is bemutatták a tanórákon. Iskolánk diákjai érdekes információkkal lehettek gazdagabbak, ha megtekintették a folyosón felállított hirdetőtáblát.

A rendezvény végeztével Gnandt Zoltán igazgató, valamint Lăpuşte Silvia aligazgatónő intézett néhány szót a jelenlévőkhöz, minél több idegen nyelv elsajátítására biztatva őket.

 

Mădălina Simpf angoltanárnő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...