A pástról az anyakönyvvezető elé
Utoljára módositva: 2012-09-20 19:43:56

Szülők, közeli rokonok, illetve csapattársak és sok újságíró is jelen volt csütörtökön a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal házasságkötő-termében, amikor Simona Deac és Adrian Pop kimondták a boldogító „igen”-t.

 

Radu Roca alpolgármester vezette a csütörtöki ceremóniát

A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben többnyire bajnokok nevelkednek, de szerelmi szálak is szövődnek. A 2000-es évek elején, az akkor 17 éves párbajtőrvívó Simona Deac és a 20 éves párbajtőrvívó Adrian Pop itt találtak egymásra. Azelőtt, több éven keresztül, egymás mellett edzettek, még talán versenyeken is voltak együtt, de egy nap mindkettőjükben fellobbant az a bizonyos láng, és azóta elválaszthatatlanok. Hét év telt el, de a szerelmük nem lankadt, csütörtöktől pedig már papírjuk is van arról, hogy ők egymáséi. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal házasságkötő-termében ugyanis nekik szólt 13 óra után Mendelssohn nászindulója. Szülők, testvérek, közeli rokonok, a Szatmárnémeti SK-beli csapattársak, Csiszár Ferenc érdemes edző, Marcel Tarţa klubelnök, illetve sok újságíró volt jelen, amikor Simona Deac és Adrian Pop kimondták a boldogító „igen”-t.

A boldog ifjú pár

„A páston teljesen más a helyzet, mint most. Akkor nem izgulok annyira. Ott tudom, mi várhat rám, hogy nyerek, de veszíthetek is. Most viszont teljesen más érzések kavarognak bennem. Hét éve ismerjük és szeretjük egymást Adival, de most mindketten izgultunk, vártuk ezt a napot” — mondta örömkönnyeivel küszködve Simona, aki a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívójaként többszörös korosztályos bajnok volt, egyetemista világbajnokságon állhatott dobogóra, néhány éve viszont a Bukaresti Steaua sportolója, ugyanakkor a felnőtt válogatott tagja. Még az újságíróknak is kicsit szokatlan leírni azt, hogy „Simona férje…”. De hozzá kell szokni, ugyanis tegnaptól Adrian Pop a férje a kiváló vívónak. Nyilván Adi sem adta alább a sikerek terén, ugyanis a korosztályos bajnoki címek mellett a felnőtt ob-t is megnyerte, és akárcsak a felesége, ő is hozta az érmeket a nemzetközi megmérettetésekről is.

Ajándékot kaptak Radu Roca alpolgármestertől az ifjú házasok

Radu Roca alpolgármester vezette csütörtökön a házasságkötési ceremóniát. Először végzett ilyesmit, ezért már az elején kijelentette: „Én is éppenúgy izgulok, mint ti.” Az izgalomnak viszont az apró jelét sem mutatták a házasulandók, és az alpolgármester sem, majd Simona és Adi „igen”-jeinél a szülők szemeiben megjelentek az első örömkönnyek. Az alpolgármester, illetve Natalia Covaci, a polgármesteri hivatal rendezvényszervezési osztályának a munkatársa meg is ajándékozták az ifjú párt: két grafikát (az egyiken a tűzoltótorony, a másikon a Székesegyház látható) és egy üveg italt kaptak.

A fényképeszkedés és a számtalan tévé- és rádióinterjú után az ünneplők „visszatértek a tetthely”-re, oda, ahol a két fiatal találkozott. Viszont csütörtökön a Csipler-teremben nem kardok, tőrök csengtek-bongtak, hanem poharakkal koccintottak az ünneplők az ifjú házasok egészségére.

Az egyházi esküvőt október 6-án rendezik 18 órától, a szatmárnémeti Szentlélek római katolikus templomban. Itt jelen lesznek majd többek között a kétszeres világbajnok válogatott tagjai, Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Anca Măroiu és Loredana Dinu is, de tiszteletét teszi majd a jeles eseményen a londoni paralimpián bronzérmes kerekesszékes tőrvívó, Osváth Richárd is.

A Szatmári Friss Újság szerkesztősége sok boldogságot kíván Simona Deacnak és Adrian Popnak.

Pesek Attila

KATTINTSON IDE, ÉS NÉZZE MEG A POLGÁRI ESKÜVŐN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...