A PatrimVen alkalmazás előnyei
Utoljára módositva: 2017-06-09 10:13:48

Bár nagyon hasznos és nagy segítség is az adóhatóság PatrimVen programja, Szatmár megyében eddig alig három önkormányzat igényelte az alkalmazás használatához szükséges engedélyt.

Az országos adóhatóság márciustól tette lehetővé az önkormányzatok számára a PatrimVen nevű rendszer használatát. Az alkalmazás lényege, hogy (természetesen bizonyos engedélyek birtokában) az önkormányzatnak rálátása legyen az adófizetők nyilvánosnak minősülő jövedelmeire, tulajdonában lévő javakra, fiskális helyzetére — anélkül, hogy az érintett személynek „ingáznia” kellene az intézmények között egy-egy igazolásért vagy bizonylatért. Ám az alkalmazás hasznossága ellenére Szatmár megyében mindeddig csak három önkormányzat jelentkezett a program használatához szükséges digitális engedélyért — derült ki tegnap Darius Filip kormánymegbízott a megyei önkormányzatok jegyzőivel tartott nagygyűlésén. A találkozón jelen lévő Reiz Adriana adóhatósági szakember nem csak a program alkalmazási jogosultságának megszerzéséhez szükséges, rendkívül egyszerű igénylést ismertette, de arra is felhívta a figyelmet, mennyi időt és energiát tudnak megtakarítani az alkalmazással. „Jövedelemigazolástól kezdve pénzügyi engedélyeztetési igazoláson keresztül ama bizonyos 112-es nyilatkozatig nagyon sok minden megoldható ezzel a programmal az önök irodájából, legyen a megye bármely szegletében, anélkül, hogy a szóban forgó adófizetőnek be kellene jönnie az adóhivatalba, azaz fölöslegesen járkálnia. Nagyon hasznos program és nagy segítség is, kár lenne nem használni, hiszen csak egy digitális engedély kell hozzá, a polgármester által a PatrimVen program használatára meghatalmazott személy és egy együttműködési formanyomtatvány kitöltése” — magyarázta Reiz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...