A pedagógusok kreativitását fejlesztették a Bolyai akadémián
Utoljára módositva: 2018-07-15 20:12:19

Befejeződött a Szatmárnémetiben megrendezett XXVI. Bolyai Nyári Akadémia, amelyen a megye több tanintézményéből összesen negyvennyolc tanítónő vett részt.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1993 óta évről évre megszervezi a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfórumát. Az idei több helyszínen zajló képzés A kreativitás fejlesztése az iskolában téma köré épült, A modern pedagógus — megváltozott szerepek és készségek. A változtatás módszerei alcímmel. A továbbképzés elméleti része Szatmárnémetiben, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának székhelyén zajlott. A képzés célja az volt, hogy a pedagógustársadalomban is tudatosuljanak a kreativitás szélesebb körű fejlesztési lehetőségei, hiszen a tanulás hagyományos felfogása passzivitást és reproduktivitást eredményez, míg az új értelmezés aktivitást és produktivitást jelent a tanulók és a pedagógusok számára egyaránt — ezzel a megfontolással választották az idei Bolyai Nyári Akadémia központi témájának a kreativitást. A képzésen résztvevők a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában ismerkedtek a digitális tábla használatával, a Hans Lindner Alapítványnál pedig hagyományos ételeket készítettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...