A pedagógusok kreativitását fejlesztették a Bolyai akadémián
Utoljára módositva: 2018-07-15 20:12:19

Befejeződött a Szatmárnémetiben megrendezett XXVI. Bolyai Nyári Akadémia, amelyen a megye több tanintézményéből összesen negyvennyolc tanítónő vett részt.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 1993 óta évről évre megszervezi a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfórumát. Az idei több helyszínen zajló képzés A kreativitás fejlesztése az iskolában téma köré épült, A modern pedagógus — megváltozott szerepek és készségek. A változtatás módszerei alcímmel. A továbbképzés elméleti része Szatmárnémetiben, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának székhelyén zajlott. A képzés célja az volt, hogy a pedagógustársadalomban is tudatosuljanak a kreativitás szélesebb körű fejlesztési lehetőségei, hiszen a tanulás hagyományos felfogása passzivitást és reproduktivitást eredményez, míg az új értelmezés aktivitást és produktivitást jelent a tanulók és a pedagógusok számára egyaránt — ezzel a megfontolással választották az idei Bolyai Nyári Akadémia központi témájának a kreativitást. A képzésen résztvevők a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában ismerkedtek a digitális tábla használatával, a Hans Lindner Alapítványnál pedig hagyományos ételeket készítettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...