A PMN-en adják át a mozgássérülthintát
Utoljára módositva: 2019-06-06 15:27:14

Augusztus 24-én vagy 25-én adják majd át a Máltai Szeretetszolgálat mozgássérülthintáját.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei szervezete néhány hónappal ezelőtt egy mozgássérülthintára gyűjtött pénzt, amit a Kossuth-kertben fognak elhelyezni ezen a nyáron. A cél elérése érdekében jótékonysági estet szerveztek, majd a Szatmárnémeti Református Gimnázium karácsonyi vásárán befolyt összeg egy része is ez a célt segítette, illetve azóta is több kisebb akció során is gyűjtéseket szerveztek, mivel nem kevesebb mint 15 210 lejbe kerül a hiánypótló eszköz.

Bár a mozgássérülthinta ötletének megszületésekor az volt a terv, hogy június 1-jén, gyermeknapon adják át a speciális eszközt, de mivel a Kossuth-kert felújítása még folyamatban van, illetve Ferenc pápa csíksomlyói látogatása is erre a dátumra esett, az illetékesek úgy döntöttek, a Partiumi Magyar Napok kulturális programsorozata idején kerítenek sort az eszköz átadására és felszentelésére.

Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy tegnap délelőtt írták alá egy nagyváradi céggel a hinta elkészítéséről szóló szerződést, amelynek értelmében augusztus 16-ra elkészül az eszköz. Hogy egészen pontosan mikor kerül hivatalosan is átadásra, illetve a Partiumi Magyar Napok (PMN) melyik napján tartják ennek avatóceremóniáját, az ifjúsági vezető elmondta, hogy úgy néz ki, néhány napon belül erről is sikerül majd egyeztetni, de egy biztos, a PMN hétvégéjén lesz.

„A véletlenre semmiképpen nem bíztuk volna, az átadás dátuma előtt másfél héttel már Szatmáron lesz a hinta, ami pedig az előkészületeket illeti, néhány engedély kiváltása mellett az eszköz négy lába alá egy-egy betonlapot kell majd önteni, hogy stabil pontokon állhasson. Az átadást követően a gyártó 3 év garanciát vállal a hintára, bármilyen meghibásodás esetén rendelkezésünkre áll majd” — magyarázta szerkesztőségünknek Hegedüs Gergő.

 

Bajnai Botond

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...