A PMN-en adják át a mozgássérülthintát
Utoljára módositva: 2019-06-06 15:27:14

Augusztus 24-én vagy 25-én adják majd át a Máltai Szeretetszolgálat mozgássérülthintáját.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei szervezete néhány hónappal ezelőtt egy mozgássérülthintára gyűjtött pénzt, amit a Kossuth-kertben fognak elhelyezni ezen a nyáron. A cél elérése érdekében jótékonysági estet szerveztek, majd a Szatmárnémeti Református Gimnázium karácsonyi vásárán befolyt összeg egy része is ez a célt segítette, illetve azóta is több kisebb akció során is gyűjtéseket szerveztek, mivel nem kevesebb mint 15 210 lejbe kerül a hiánypótló eszköz.

Bár a mozgássérülthinta ötletének megszületésekor az volt a terv, hogy június 1-jén, gyermeknapon adják át a speciális eszközt, de mivel a Kossuth-kert felújítása még folyamatban van, illetve Ferenc pápa csíksomlyói látogatása is erre a dátumra esett, az illetékesek úgy döntöttek, a Partiumi Magyar Napok kulturális programsorozata idején kerítenek sort az eszköz átadására és felszentelésére.

Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy tegnap délelőtt írták alá egy nagyváradi céggel a hinta elkészítéséről szóló szerződést, amelynek értelmében augusztus 16-ra elkészül az eszköz. Hogy egészen pontosan mikor kerül hivatalosan is átadásra, illetve a Partiumi Magyar Napok (PMN) melyik napján tartják ennek avatóceremóniáját, az ifjúsági vezető elmondta, hogy úgy néz ki, néhány napon belül erről is sikerül majd egyeztetni, de egy biztos, a PMN hétvégéjén lesz.

„A véletlenre semmiképpen nem bíztuk volna, az átadás dátuma előtt másfél héttel már Szatmáron lesz a hinta, ami pedig az előkészületeket illeti, néhány engedély kiváltása mellett az eszköz négy lába alá egy-egy betonlapot kell majd önteni, hogy stabil pontokon állhasson. Az átadást követően a gyártó 3 év garanciát vállal a hintára, bármilyen meghibásodás esetén rendelkezésünkre áll majd” — magyarázta szerkesztőségünknek Hegedüs Gergő.

 

Bajnai Botond

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...