×
2020. 04 10.
Péntek
Zsolt
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A PSD nem fogja képviseltetni magát a kormányalakítási tárgyalásokon

2019.10.11 - 07:12
Megosztas :
 • A PSD nem fogja képviseltetni magát a kormányalakítási tárgyalásokon

  A Szociáldemokrata Párt (PSD) nem fogja képviseltetni magát a kormányalakítási tárgyalásokon - jelentette be csütörtökön este Viorica Dăncilă miniszterelnök, az alakulat elnöke.

   

  Bár a délután folyamán Dăncilă még azt mondta, hogy a PSD is jelen lesz a Klaus Iohannis államfő által kezdeményezett egyeztetésen, a Románia TV esti műsorában már úgy nyilatkozott, mégsem küldenek delegációt a cotroceni-i palotába. A kormányfő azzal indokolta döntését, hogy nem ülésezett a párt Országos Végrehajtó Bizottsága (CExN), márpedig ennek a testületnek kell határoznia arról, hogy milyen álláspontot képviseljen a delegáció a tárgyalásokon.

   

  "Nem, miért is mennék holnap (pénteken - szerk. megj.) a Cotroceni-be? Az én pártom az utolsó a listán. Pedig azért nagyobb arányú képviseletünk van a parlamentben, nem vagyunk éppen az utolsók. (...) Remélem, senki nem követi el azt a hibát, hogy mellőze a párt döntését. Ahhoz, hogy elmehessünk a cotroceni-i palotába, megbízatást kell kapnunk a CExN-től, márpedig erre nem került sor. De voltaképpen mit számítunk mi? Menjen csak a többi párt" - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, pártjának vezetőtestülete pénteken 18 órától ülésezik.

  AGERPRES/(RO - szerző: Gina ŞTEFAN, szerkesztő: Antonia NIŢĂ; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie