A PSD-zászlók és az RMDSZ
Utoljára módositva: 2014-05-09 09:58:20

Szombaton a szocdemek nevét hirdető vörös zászlók lobogtak minden elképzelhető helyen a városban, de Ponta, akinek látnia kellett volna őket, végül nem autóval, hanem helikopterrel ment a Sâmbrára, így hiába lettek kitéve. Öröm az ürömben.

Kedd reggelre aztán eltűntek a vörös kampányzászlók és kiderült, hogy bármiféle engedély nélkül, ismeretlenek tették ki őket a kék EU-s zászlók helyére, amik aztán szerda délre vissza lettek szerezve ezektől az „ismeretlenektől”, és újra a helyükön vannak.

De nem erről akarok szólni, hanem arról, hogy hogyan állt hozzá az egész ügyhöz az RMDSZ. Egészségesen gondolkozó, városi szinten és a kettes körzet, valamint az EP-választást nézve ellenzéki szerepben lévő politikai párt kampányidőszakon kívül is lecsapta volna ezt a nagyon magas labdát, például a zászlók alatt tartott volna sajtótájékoztatót, írásban leadott és nyilvánosságra is hozott kérvényben kérte volna számon, ki hány zászló kiakasztására kért engedélyt, hová és mennyire időre rakta volna ki ezeket. Ehhez képest az, aki az RMDSZ részéről a kampány-szabályzatról szóló pénteki megbeszélésen is ott volt, annyit csinált, hogy „biztosra vette” hogy a város szombati fellobogózása és annak engedélyeztetése körül minden rendben van. A városban a második legnagyobb hatalomnak számító RMDSZ hivatalosan nem is foglalkozott azzal, hogyan kerültek ki a piros zászlók a városba. Senki ki sem kérte a kérvényt, nem is foglalkoztak azzal, hogy létezik-e ilyen, egyszerűen „biztosra vették”, hogy a pártelnök Dorel Coica engedélyt kért és kapott a polgármester Dorel Coicától a zászlózásra. Először nem értettem, hogyhogy nem látták meg ezt az elefántnyi méretű támadási felületet, meg arra is gondoltam, hogy a nemtörődömség lehet az oka, hogy legyintettek az egészre. Aztán rájöttem, hogy a kettő közül sajnos egyik sem oka a reakció-hiánynak, hanem szándékosan hunytak szemet a vörös zászlóerdő fölött, hiszen mégiscsak a koalíciós partner lobogóiról van szó, amit talán a zöldhöz szokott szatmárnémeti magyarok észre sem vesznek. Itt és most szólnék, hogy de igen, észrevették, és most azt várja huszonkétezer szavazó, mi lesz a Szövetség politikusainak kései reakciója erre a mindenki-arcul-köpésének számító szocdem-gesztusra és mikor veszi már „biztosra” az RMDSZ azt is — a maga és mindenki érdekében —, hogy ezt a háborút már nem bodzapuskával vívják.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...