A pusztadaróci ovit ajándékozták meg
Utoljára módositva: 2016-10-18 09:27:47

Kiegészült a pusztadaróci óvoda felszereltsége: az óvónénik kérése nyomán a Maurer Alapítvány önkéntesei adományokat juttattak el a tanintézményhez. Nagy volt az öröm pénteken, amikor az ajándékokkal teli autók leparkoltak a bejáratnál, majd kezdték behordani a sok-sok izgalmas játékot, az édességet és mindazt, amire igényt nyújtottak be.

Rengeteg külöleges játékkal, édességgel és nagyméterű sötétítőkkel érkeztek az önkéntesek

A kicsik alig bírták kivárni, hogy elkezdhessék bontogatni, majd kipróbálni az érdekes adományokat, de a felnőttek is örültek, hisz végre megkapták a várva várt sötétítőket az ablakokra. Érkeztek fából ácsolt farmok csűrrel, istállókkal, szénapadlással, melyhez — természetesen — különféle jószágok is jártak lótól teheneken át terelőkutyákig. A finomabbnál finomabb édességek mellett nagy mennyiségben kaptak müzlit és egészséges gyümölcspépet is, a játékok felhozatalából pedig a plüsállatok mellett nem hiányoztak a labdák és egyéb sporteszközök, valamint az intelligenciát fejlesztő játékok sem. Míg az apróságok nagy lelkesedéssel nekiláttak felfedezni, hogy mi mindennel bővült játékfelhozataluk, az óvónénik a kapott sötétítőket szemrevételezték, hiszen ők elsősorban erre vártak. Mint elmondták, a modern, világos óvodaépület tágas ablakaival kiváló körülményeket biztosit munkájukhoz, azonban nagy szükségét érezték annak, hogy időnként be tudjanak sötétíteni, főleg azonban az órákban, amikor a nap épp az ablakaikon tűz be. Elégedetten nyilatkoztak, hiszen a kapott sötétítők nemcsak méretben feleltek meg az igényeiknek, de a színválasztás is tökéletesnek bizonyult, a világos, zöldes mintázatú textília kiválóan passzolt a termek falainak vidám, élénk színezetével. „Nagyon köszönjük, hogy a Maurer Alapitvány válaszolt a kérésünkre és adományaikkal kiegészítették felszerelésünket. Hálásak vagyunk ezért” — mondták az óvodában dolgozók, de legalább ilyen meggyőző volt az akció sikerességét illetően az apróságok izgatott zsivaja, akik azt sem tudták, melyik játékot próbálják ki hamarabb. Az adományozási akcióban Maurer Róbert elnök mellett az alapítvány két önkéntese, Nagy Enikő és dr. Széles Ferenc vett részt.

A kicsik alig várták, hogy birtokba vehessék az izgalmasnak ígérkező ajándékokat

„A mostani adományozási akciót az alapítvány főként önerőből oldotta meg. Számos óvodától érkezett hozzánk kérelem a felszerelésük bővítése céljából, szeretnénk ezeknek az igényléseknek is eleget tenni a jövőben, ezért számítunk partnerek segítségére is, hogy az óvodák ellátottságát javító programunkkal minél több helyre eljuthassunk” — mondta Maurer Róbert, aki szerint elsősorban tanszereket — festék, színes ceruza, filctoll, kifestők —, különféle játékokat, higiéniai eszközöket, szőnyegeket, sötétítőket, valamint kis asztalokat és székeket kértek és kérnek tőlük, ezek biztosításához keresnek további támogatókat, adományozókat. Hozzátette: óvodafelszerelési programjuk beindítása mellett azt követően döntöttek, hogy látogatásaik során azt tapasztalták, igen sok helyen foglalkoznak lehangoló, komor hangulatú termekben a kicsikkel, és a higiéniai körülmények is bőven hagynak maguk után kivánnivalót. Ezen pedig változtatni akarnak, hogy megyénk minden óvodájában napfényes gyerekkoruk lehessen a legkisebbeknek. Az adományokat telefonos egyeztetést követően Szatmárnémetiben, a Cosbuc utca 4. szám alatt veszik át, igény esetén vállalják a fuvart is. Érdeklődni a 0744–513525-ös telefonszámon lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...