A rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó csoport létesül a parlamentben
Utoljára módositva: 2019-09-24 18:49:41

A rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó parlamenti csoport létesítéséről döntött szerdai összevont ülésén a két ház házbizottsága.

 

A Carmen Mihălcescu képviselőházi alelnök által kezdeményezett határozattervezetről soron következő együttes ülésén szavaz a parlament.

 

A javaslat indítványozója szerint a rákos megbetegedések elleni küzdelemmel foglalkozó parlamenti csoport létrehozását az indokolja, hogy Európa- és világszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi az egészségügyi közpolitikákkal kapcsolatos vitákat, továbbá az Európai Bizottság kidolgozta az Európai Rákellenes Kódexet, ugyanakkor több más nemzeti parlament külön csoportot hozott létre ezzel kapcsolatos törvényjavaslatok kidolgozására.

 

A csoportban valamennyi parlamenti párt képviseltetni fogja magát. A testület feladata a daganatos betegségek visszaszorítására irányuló erőfeszítések támogatása lesz, a csoport tagjainak együtt kel dolgozniuk más országok hasonló területen jártas törvényhozóival, továbbá hazai és külföldi szakemberekkel, döntéshozókkal – áll még a tervezetben.

AGERPRES/(RO – szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Cătălin ALEXANDRU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 30.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...