A romáknak fenntartott helyekre alig van jelentkező
Utoljára módositva: 2014-07-04 22:33:27

A romaügyekkel foglalkozó Szociális Párbeszéd újabb ülésére került sor a Szatmár Megyei Kormánybiztosi Hivatalban péntek délelőtt, melynek keretében a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség képviselője beszámolt arról, hogy megyénkben a romák számára 192 líceumi és 44 szakiskolai helyet tartottak fenn. Ezen helyekre eddig 17-en adták le jelentkezési dossziéikat. A helyek leosztására a hétfőn 10 órakor kezdődő nyilvános gyűlés keretében kerül sor a tanfelügyelőségen. A szakember elmondta, azzal magyarázható a kevés jelentkező, hogy a szakiskolák újraindulásával több roma diák is úgy döntött, hogy nem használja ki a speciális helyek adta lehetőséget. Egy másik ok, amiért kevesen jelentkeztek, az, hogy több diák megbukott, így csak az őszi leosztásra jelentkezhet, a pótvizsgák sikeres teljesítését követően, fogalmazott a szakember. Kiderült, a meghirdetett helyekre a korábbi évek végzősei is jelentkezhetnek, nem csak az idei végzősök. „Küldjék a gyerekeket iskolába, tanuljanak ki szakmát, hogy aztán képviselhessék az egész közösséget” — biztatta a jelenlevőket a gyűlésen Ramona Antonescu, a Prefektusi Hivatal gazdaságfejlesztéseket, sürgősségi helyzeteket, illetve a decentralizált intézmények tevékenységét monitorizáló osztályának vezetője. A romák képviselői helyeselték Antonescu hozzáállását, azonban azonnal elkezdték sorolni, milyen akadályok miatt nem tudnak a roma diákok továbbtanulni, felzárkózni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...