A Román Lottótársaság mossa kezeit
Utoljára módositva: 2019-01-10 10:55:41

Válaszolt a Román Lottótársaság a botrányos december 31-i számhúzásokkal kapcsolatban feltett kérdéseink egy részére, a cég szerint pontosan tájékoztattak mindenkit; ha hibáztak, javították.

Azért kerültek többe a tavaly szilveszteri húzásra árult játékok az ötös, a hatos és a Joker nevet viselő lottójátékokban, mert az ebből befolyó pénzből megemelték a nyereményalapjait ennek a három játéknak, hogy nagyobbak legyenek a számhúzások nyomán a játékosok nyereményei. Ezeket a román lottó december 24-én és december 28-án a lottózókban, saját honlapján és Facebook-oldalán, valamint sajtótájékoztatókban is promoválta. Belső körlevélben december 10-én kirendeltségeit is informálta a karácsonyi és a szilveszteri húzások módjáról, minden fontos információt közölve arról, ami ezt a két húzást illeti: a nyereményalapok emeléséről és a megtett variánsok áráról. A lottózókban plakátok és értesítők hirdették a különleges szilveszteri húzás részleteit.

A társaság hivatalos újságjába, a Loto-Pronóba szerkesztési hiba révén került be az, hogy két húzást tartanak december 31-én, ezt úgy orvosolták, hogy bevonták az összes nyomtatott példányt, az online kiadást pedig javították.

A lottótársaság működési szabályzata lehetőséget ad arra, hogy változtassanak a játékok árain, és a lottó felhívja a közvélemény figyelmét, hogy a szilveszteri húzásra megtett variánsok magasabb ára tükröződik a nyeremények értékében, a hatoslottón 500 ezer lejjel, a Jokeren 250 ezer lejjel, az ötöslottón pedig 50 ezer lejjel volt nagyobb a nyereményalap.

Arra a még január másodikán feltett kérdésünkre, hogy mit tehetnek azok a lottózók, amelyek szóban úgy voltak tájékoztatva a lottózókban dolgozók által, hogy dupla húzás okán kell dupla árat fizetni a megtett számjátékokért, és úgy érzik, hogy félre lettek vezetve amiatt, hogy ez a két húzás nem történt meg december 31-én, nem kaptunk választ.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...