A romániai 65 és 74 év közötti korosztály 16%-a használta tavaly a közösségi oldalakat
Utoljára módositva: 2019-07-01 11:25:45

Az Európai Unió tagállamaiban a 16 és 74 év közötti lakosság 56%-a használta a közösségi oldalakat – derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) adataiból.

 

Míg 2011-ben még csak az EU lakosságának 38%-a használta a közösségi oldalakat, ez az arány tavaly már 56%-ra emelkedett. A listát Dánia vezeti, ahol az emberek 79%-a regisztrált és aktív a közösségi hálón. Utána következik Belgium (73%), Svédország és Nagy-Britannia (mindkettő 70%-kal), Ciprus és Málta (69%), Finnország (67%), Hollandia (66%), Magyarország (65%).

 

A 16 és 24 év közötti fiatalok 88%-a használta tavaly a közösségi oldalakat az Európai Unióban, de országonként eltérő arányban: a cseh, dán és horvát fiataloknak például 97 százaléka. Őket követik az észt és a görög fiatalok 96%-kal, a ciprusiak és a portugálok 95%-kal, a belga, litván, magyar és máltai fiatalok 94%-kal. Lettországban, Szlovákiában, Finnországban és Nagy-Britanniában az ifjúság 93%-a, Ausztriában 92, Hollandiában és Lengyelországban 91, Írországban és Svédországban 90, Romániában, Spanyolországban és Szlovéniában 89, Olaszországban viszont csak 79 és Franciaországban 77 százaléka van jelen a közzösségi hálón.

 

A 65 és 74 év közötti korosztály 19%-a használta tavaly a közösségi oldalakat. Dánia ebben a kategóriában is élen jár (46%). Romániában az idősödő nemzedék 16 százaléka fent van a közösségi oldalak valamelyikén. Írországban ez az arány 15, Ausztriában és Szlovéniában 14, Franciaországban és Olaszországban 13, Szlovákiában 12, Horvátországban 11, Lengyelországban 10, Görögországban 9, Bulgáriában 8 százalék.

 

Az Eurostat a közösségi hálók világnapja (június 30) apropóján tette közzé adatait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...