A románoknak csak az 1%-a menne a britekhez dolgozni
Utoljára módositva: 2013-04-24 08:32:12

2014 január elsejétől szabaddá válik a 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária polgárai előtt a brit munkaerőpiac, a legfrissebb felmérés szerint azonban csak 1% érdeklődik a szigetország iránt.

 

Nem sokan vágynak a szigetországba dolgozni

A két keleti tagállam polgáraira kivetett korlátozások hatálya az év végével lejár, ami már most heves vitákhoz vezet a brit belpolitikában. Azonban a romániai lakosságnak csak az 1 százaléka szeretne Nagy-Britanniában munkát vállalni egy BBC által rendelt felmérés szerint. A közvélemény kutatást egyidőben végezték Romániában és Bulgáriában, és ebből az derül ki, hogy a romániai lakosságnak alig egy százaléka, a bolgároknak pedig 4,2 százaléka tervezi, hogy Nagy-Britanniában keres magának munkát. A legtöbben egy munkaközvetítő ügynökségen keresztül vállalnának állást. A felmérés szerint Romániából főként 25 és 44 év közötti férfiak költöznének ki Nagy-Britanniába, és ezeknek a személyeknek a legtöbb esetben egyetemi végzettsége van. Ezzel szemben Bulgáriából fiatalabb és alacsonyabb képzettséggel rendelkező személyek nyilatkozták azt, hogy a szigetállamban keresnének állást. A tanulmányok 50 és 70 ezer közé teszi azok számát, akik Romániából illetve Bulgáriából érkeznek és vállalnak valamilyen formában munkát az Egyesült Királyságban. A kivándorlást ösztönző legfőbb faktor a keresetekben mutatkozó kirívó egyenlőtlenségekben keresendő: míg az Egyesült Királyságban az egy főre eső GDP 39 038 USD volt 2011-ben, addig ez a szám Romániában és Bulgáriában csupán a brit negyede illetve ötöde.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...