A románoknak csak az 1%-a menne a britekhez dolgozni
Utoljára módositva: 2013-04-24 08:32:12

2014 január elsejétől szabaddá válik a 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária polgárai előtt a brit munkaerőpiac, a legfrissebb felmérés szerint azonban csak 1% érdeklődik a szigetország iránt.

 

Nem sokan vágynak a szigetországba dolgozni

A két keleti tagállam polgáraira kivetett korlátozások hatálya az év végével lejár, ami már most heves vitákhoz vezet a brit belpolitikában. Azonban a romániai lakosságnak csak az 1 százaléka szeretne Nagy-Britanniában munkát vállalni egy BBC által rendelt felmérés szerint. A közvélemény kutatást egyidőben végezték Romániában és Bulgáriában, és ebből az derül ki, hogy a romániai lakosságnak alig egy százaléka, a bolgároknak pedig 4,2 százaléka tervezi, hogy Nagy-Britanniában keres magának munkát. A legtöbben egy munkaközvetítő ügynökségen keresztül vállalnának állást. A felmérés szerint Romániából főként 25 és 44 év közötti férfiak költöznének ki Nagy-Britanniába, és ezeknek a személyeknek a legtöbb esetben egyetemi végzettsége van. Ezzel szemben Bulgáriából fiatalabb és alacsonyabb képzettséggel rendelkező személyek nyilatkozták azt, hogy a szigetállamban keresnének állást. A tanulmányok 50 és 70 ezer közé teszi azok számát, akik Romániából illetve Bulgáriából érkeznek és vállalnak valamilyen formában munkát az Egyesült Királyságban. A kivándorlást ösztönző legfőbb faktor a keresetekben mutatkozó kirívó egyenlőtlenségekben keresendő: míg az Egyesült Királyságban az egy főre eső GDP 39 038 USD volt 2011-ben, addig ez a szám Romániában és Bulgáriában csupán a brit negyede illetve ötöde.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...