A románoknak csak az 1%-a menne a britekhez dolgozni
Utoljára módositva: 2013-04-24 08:32:12

2014 január elsejétől szabaddá válik a 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária polgárai előtt a brit munkaerőpiac, a legfrissebb felmérés szerint azonban csak 1% érdeklődik a szigetország iránt.

 

Nem sokan vágynak a szigetországba dolgozni

A két keleti tagállam polgáraira kivetett korlátozások hatálya az év végével lejár, ami már most heves vitákhoz vezet a brit belpolitikában. Azonban a romániai lakosságnak csak az 1 százaléka szeretne Nagy-Britanniában munkát vállalni egy BBC által rendelt felmérés szerint. A közvélemény kutatást egyidőben végezték Romániában és Bulgáriában, és ebből az derül ki, hogy a romániai lakosságnak alig egy százaléka, a bolgároknak pedig 4,2 százaléka tervezi, hogy Nagy-Britanniában keres magának munkát. A legtöbben egy munkaközvetítő ügynökségen keresztül vállalnának állást. A felmérés szerint Romániából főként 25 és 44 év közötti férfiak költöznének ki Nagy-Britanniába, és ezeknek a személyeknek a legtöbb esetben egyetemi végzettsége van. Ezzel szemben Bulgáriából fiatalabb és alacsonyabb képzettséggel rendelkező személyek nyilatkozták azt, hogy a szigetállamban keresnének állást. A tanulmányok 50 és 70 ezer közé teszi azok számát, akik Romániából illetve Bulgáriából érkeznek és vállalnak valamilyen formában munkát az Egyesült Királyságban. A kivándorlást ösztönző legfőbb faktor a keresetekben mutatkozó kirívó egyenlőtlenségekben keresendő: míg az Egyesült Királyságban az egy főre eső GDP 39 038 USD volt 2011-ben, addig ez a szám Romániában és Bulgáriában csupán a brit negyede illetve ötöde.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...