A sakk összeköt!
Utoljára módositva: 2015-10-16 20:12:03

„A sakk összeköt” címmel a Chess Start Egyesület első ízben rendez Szatmárnémetiben sakkfesztivált a Szatmári Központi Sakk Klub, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Rotary Klub támogatásával. A mai nap folyamán a szakszervezetek művelődési házába több száz óvodást, iskolást és felnőttet várnak a szervezők, hogy megismertessék őket a sportot, játékot, tudományt és művészetet egyesítő sakkal.

Délelőtt tízkor kezdődik a rendezvény, melynek keretében díjazzák az óvodások és iskolások számára meghirdetett rajzpályázat legügyesebbjeit, és szintén a művelődési házban rendeznek be kiállítást a beérkezett munkákból.

A legapróbbak 12 és 14.30 között a Sakk-kastélyban interaktív és mókás feladatok révén kapnak ízelítőt a sakkról: kipróbálhatják az óriás sakkfigurák játékát, az állatkerti sakkot, a sakklabirintust, a különböző mesefigurás sakkjátszóházat, de az ének és a tánc sem marad el, valamint rengeteg érdekességet tudhatnak meg a sakkról Román József sakkoktató, sakkbíró vezetésével.

A sakkfesztivál keretében egyéni és csoportos versenyt is rendeznek, de érdekes bemutatókra is sor kerül: egy nyolcéves sakkozó szimultán játszik majd öt asztalnál, felnőtt játékosokkal, egy tízéves sakkozó pedig tíz felnőttel játszik. A bemutatókat 12 és 14.30 között a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ gyűléstermében követhetik figyelemmel az érdeklődők.

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...