A Samuraiul SK zárt a megyei egyesület rangsorának az élén
Utoljára módositva: 2016-12-27 13:28:30

Év végi mérleget vont a Szatmár Megyei Karate Egyesület, amelyből kiderült, hogy 2016 volt az eddigi legsűrűbb év a rendezett események tekintetében. 

Mindezek közül kiemelkedik az országos bajnokság vendégül látása, amely az Európai Shotokan Karate-Do Egyesület (ESKA) szabályrendszere szerint szervezett Szatmárnémetiben a román szövetség (FRK). Közel 250 karatéka küzdött meg Both Katalin Sportteremben, az eseményt pedig megtisztelte jelenlétével a román föderáció vezérkara, Octavian Amzulescu elnök, Cristian Bogza alelnök és Adrian Ghinea sportigazgató személyében.

Ghinea, 7. Danos karatemester egyébként egy tanfolyamot is tartott az AJK tagegyesületek karatékáinak, majd eljött ismét Szatmárnémetibe, amikor a megyei egyesület 120 karatéka jelenlétében rendezett toborzót a megyei válogatott felállítására.

Az Ilfov megyei Izvorani-ban Olaszország WKF világ- és Európa-bajnoka, Davide Benetello rendezett edzőtábort, amelyen részt vett az AJK küldöttsége is.

A megyei egyesület megadta a módját annak, hogy megünnepelje a karate olimpiai sportággá való előléptetését. Egy helyi étteremben shihan Magos Róbert AJK-elnök meghívására az olaszországi shihan Mirio Mannini, a szerb shihan Livius Bunda, a magyarországi sensei Sajó Zoltán, a nagykárolyi sensei Fazekas György, továbbá az AJK-tagok közül senesi Nyesti Csaba és sensei Anzik Arnold, illetve Kalocsai Zoltán és Bartincki Attila sportolók, valamint dr. Kovács Ottó és Bartincki Lajos klubvezetők együtt ünnepelték meg a számukra rég várt jó hírt.

Az év végén második alkalommal rendezte meg az AJK a tagegyesületek közös övvizsgáját. Ezt követően pedig az év legjobbjait díjazta, ahol negyven karatéka részesült a megyei egyesület elismerésében.

Végezetül egy rangsort is elkészített az AJK, ahol elsősorban az országos bajnokságokon elért eredményeket vették figyelemben. A Samuraiul SK szatmárnémeti és lázári karatékái zártak az első helyen: Magos Róbert edző és Filer Iván karateoktató tanítványai 2016 összese 48 érmet szereztek országos bajnoki viadalokon és további 16 éremmel tértek haza rangos nemzetközi tornákról. A Szatmárnémeti ACS Okinawa (Nyesti Csaba, Cristian Marchiș) zárt a második helyen 28 ob–éremmel, míg a Szatmárnémeti ACS Energy Kardio Club (Anzik Arnold) lett a harmadik 16 ob–medállal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...