A sátán fattya ismét Szatmárnémetiben
Utoljára módositva: 2016-03-29 13:45:08

A X. Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat részeként nagy sikerrel bemutatott Nagy Zoltán Mihály: A sátán fattya című előadás március 31-én, 19 órától ismét a szatmárnémeti szakszervezetek művelődési házának kistermében látható. A kárpátaljai Beregszászról érkező Tarpai Viktória egyéni előadásában közreműködik Zanotta Veronika.

A darab a kárpátaljai magyarság tragédiáját mutatja be

A kárpátaljai író, Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című regénye a kortárs, modern, közösségi magyar sorsirodalom egyik legkiemelkedőbb, időtálló alkotása. Balladákat idéző történetmondásával, siratóénekszerűségével sem a reményvesztést sugallja, hanem látni és emlékezni tanít, a kárpátaljai magyarok megmaradásának alapkérdéseire felel. A megszálló orosz katonáktól meggyalázott és így tönkretett életű hősnő, Tóth Eszter beszéli el a műben sorsát, amelyben a jóvátehetetlen megaláztatás után az ártatlanként hordozott bűnhődés következik. Ezt a különös, zaklatott történetet alakította át a rendező, Árkosi Árpád dramatikus színházi szöveggé. Tóth Esztert a kiemelkedően tehetséges kárpátaljai színésznő, Tarpai Viktória játssza, sorsának kísérője Zanotta Veronika színésznő. A sátán fattya a kárpátaljai magyarság tragédiáját, a málenkij robot egyéni és közösségi traumáját mutatja be.

„Nagyanyáink, nagyapáink meséltek róla; vannak rokonaim, akiket ez érintett. Valahányszor játsszuk, mindig átéljük. Mivel tavaly volt a „kicsi munka” 70. évfordulója, ezért többet foglalkoztunk vele. Fájdalmas és fontos része ez a kárpátaljai magyarságnak. Tudnia kell róla a fiatalságnak és mindenkinek. Sokat lehet belőle tanulni” — nyilatkozta Tarpai Viktória. Az előadás bemutatója a budapesti Vigadóban volt, a Magyar Művészeti Akadémia Irodalom a színpadon programjának részeként. (www.zanottaart.hu)

Jegyet váltani a színház Horea úti jegypénztárában lehet, minden hétköznap 10 és 17 óra között, előadások előtt egy órával a helyszínen, vagy interneten a biletmaster.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül. További információkért a 0261–712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...