A stáb lemondott, Neagu marad
Utoljára módositva: 2015-03-30 15:11:21

Fennállásnak leggyengébb bajnoki szereplése után lemondott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapatának szakmai stábja, Valeriu Neagu klubelnök viszont nem érzi felelősnek magát.

Valeriu Neagu (jobbra az első) próbált magyarázkodni, a VSK szakmai stábja hallgatott

Amint arról már beszámoltunk, a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata számára vasárnap véget ért a bajnokság, melyet a 11. helyen zárt az együttes, ez a klub történetének legszégyenletesebb teljesítménye, ezzel éppen csak megmenekült a kieséstől, habár a román élvonalból még búcsúzni sem lehet, mivel nincs életképes másodosztály. Az alsóházi rájátszásnak tehát már semmi értelme sem volt ilyen körülmények között. Nos, egy ilyen idény után hívott össze sajtótájékoztatót hétfőn a klub vezetése, a meghívó szerint a kosárlabda szakosztály tevékenységét elemezték volna ki a sajtó képviselői előtt. Az eseményen Valeriu Neagu klubelnök mellett a szakmai stáb tagjai, Adriana Pricop edző, Iulian Sin technikai igazgató, Lavinia Năstruţ másodedző valamint Claudiu Ştefănescu sportigazgató jelent meg, de gyakorlatilag csak Neagu beszélt, aki azzal kezdte, hogy a szakmai stáb testületileg lemondott, ezzel vállalva a felelősséget a gyenge teljesítményért. „Kielemeztük a kosárlabda csapat teljesítményét, de nagyon nehéz magyarázatot találni rá” – jegyezte meg Neagu. A szakmai stábból senki nem óhajtott magyarázatot adni a kritikán aluli szereplésre, a sajtó unszolására Pricop csak annyit mondott, a lemondással vállalják a felelősséget, a kudarcnak nagyon sok oka volt, de ezeket nem kívánja a nyilvánosság elé tárni. A papíron sportigazgatói tisztséget betöltő Ştefănescu kétszer–háromszor is megszólalt ugyan, de mindannyiszor a pénz hiányát emlegette egy–egy mondatban. Később Neagu is a kevés költségvetést okolta, valamint ismét az előző edzőt, az általa már tavaly nyáron is„imposztornak” nevezett Éles Pétert támadta, valamint Florin Mureşan volt szakosztályelnököt, szerinte ők ketten néhány játékosügynök közreműködésével mindent megtettek azért, hogy a Pricop által irányított csapat minél rosszabbul szerepeljen, ahol tudtak keresztbe tettek, a kosarasokat is ők irányították el az együttestől. „Az első nyolcba kerülést még Éles tűzte ki célul, aztán távozott Orosz és a légiósok is, így ezzel a meggyengült kerettel már csak a 9. hely volt a cél, de ez sem sikerült. Pénz nélkül nem lehet ütőképes csapatot kialakítani” – mondta Neagu, akik kérdésünkre, hogy nem érzi-e magát hibásnak a csapat szereplése miatt, az mondta: „Nem érzem magam hibásnak és felelősnek, az edzőváltást már decemberben megléphettük volna, de nem volt más választásunk ebben a kérdésben. Pénz nélkül nem megy, a költségvetés pedig kevés” – mondta Neagu, aki a csapat jövőjével kapcsolatban semmi konkrétummal nem tudott szolgálni, csak a már sokszor hallott sablonszavakat mondta el: megyünk tovább. Persze mindenkiben felmerült a kérdés, hogy hova, merre vezet ez az út, de ezt firtatni már nem lett volna értelme, pláné, hogy az elnök szerint gondok vannak a sportkultúrával, ez pedig értelmetlen vitákhoz vezet csak…

Csak emlékeztetőül, a VSK hét éves élvonalbeli szereplése során két ezüstérmet, két bronzot szerzett, a Román Kupában is kétszer volt ezüstérmes, a nemzetközi porondon pedig a Közép-Európa Ligában szerzett bronzérmet, és szerepelt a második számú kontinentális sorozatban, a FIBA Európa Kupában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...