A szabadság ünnepe az István téren
Utoljára módositva: 2016-03-14 09:38:44

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából közös megemlékezést szervezett tegnap Szatmárnémetiben.

Az ünnephez méltó megemlékezés volt tegnap Szatmárnémetiben

A rendezvény első része a szatmárnémeti Demokrácia központban zajlott, ahol a szervezők minden belépőnek gyönyörű kokárdát tűztek a mellére. Az eseményre zsúfolásig megtöltötték a termet az ünneplők, akiket Seres Ferenc szervezési igazgató és Csókási-Budaházi Attila, a szatmárnémeti EMNT-iroda vezetője köszöntött. A megemlékezésen Thoroczkay Sándor történelemtanár Március 15., a polgári Magyarország születésnapja címmel tartott előadást, majd ezt követően Varga Antal diák Petőfi Sándor Toborzó című versét mondta el.

A program második felében az ünneplők az Árpád utcai székháztól, a Sugárúton át az István téri Petőfi-szoborhoz vonultak, a megyeközpontban élők mellett a környező településekről érkezettekkel bővült az ünneplők serege. Ünnepi beszédet mondott Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, Nagyvárad polgármesterjelöltje, és Csókási-Budaházi Attila, az EMNT irodavezetője. Rappert Gábor színművész Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének az üzenetét olvasta fel, majd Varga Petra diák Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét mondta el. A megemlékezés koszorúzással ért véget, az EMNP és az EMNT képviselői, valamint magánemberek helyezték el koszorúikat, virágcsokraikat a szobor talapzatánál. Az esemény nemzeti imánk eléneklésével ért véget az István téren, ahonnan a megemlékezés résztvevői közül többen visszatértek a Demokrácia központba, ahol alkalom nyílt a beszélgetésre, ismerkedésre.

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...