A szabadság ünnepe az István téren
Utoljára módositva: 2016-03-14 09:38:44

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából közös megemlékezést szervezett tegnap Szatmárnémetiben.

Az ünnephez méltó megemlékezés volt tegnap Szatmárnémetiben

A rendezvény első része a szatmárnémeti Demokrácia központban zajlott, ahol a szervezők minden belépőnek gyönyörű kokárdát tűztek a mellére. Az eseményre zsúfolásig megtöltötték a termet az ünneplők, akiket Seres Ferenc szervezési igazgató és Csókási-Budaházi Attila, a szatmárnémeti EMNT-iroda vezetője köszöntött. A megemlékezésen Thoroczkay Sándor történelemtanár Március 15., a polgári Magyarország születésnapja címmel tartott előadást, majd ezt követően Varga Antal diák Petőfi Sándor Toborzó című versét mondta el.

A program második felében az ünneplők az Árpád utcai székháztól, a Sugárúton át az István téri Petőfi-szoborhoz vonultak, a megyeközpontban élők mellett a környező településekről érkezettekkel bővült az ünneplők serege. Ünnepi beszédet mondott Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, Nagyvárad polgármesterjelöltje, és Csókási-Budaházi Attila, az EMNT irodavezetője. Rappert Gábor színművész Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének az üzenetét olvasta fel, majd Varga Petra diák Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét mondta el. A megemlékezés koszorúzással ért véget, az EMNP és az EMNT képviselői, valamint magánemberek helyezték el koszorúikat, virágcsokraikat a szobor talapzatánál. Az esemény nemzeti imánk eléneklésével ért véget az István téren, ahonnan a megemlékezés résztvevői közül többen visszatértek a Demokrácia központba, ahol alkalom nyílt a beszélgetésre, ismerkedésre.

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...