A szabadság ünnepe az István téren
Utoljára módositva: 2016-03-14 09:38:44

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából közös megemlékezést szervezett tegnap Szatmárnémetiben.

Az ünnephez méltó megemlékezés volt tegnap Szatmárnémetiben

A rendezvény első része a szatmárnémeti Demokrácia központban zajlott, ahol a szervezők minden belépőnek gyönyörű kokárdát tűztek a mellére. Az eseményre zsúfolásig megtöltötték a termet az ünneplők, akiket Seres Ferenc szervezési igazgató és Csókási-Budaházi Attila, a szatmárnémeti EMNT-iroda vezetője köszöntött. A megemlékezésen Thoroczkay Sándor történelemtanár Március 15., a polgári Magyarország születésnapja címmel tartott előadást, majd ezt követően Varga Antal diák Petőfi Sándor Toborzó című versét mondta el.

A program második felében az ünneplők az Árpád utcai székháztól, a Sugárúton át az István téri Petőfi-szoborhoz vonultak, a megyeközpontban élők mellett a környező településekről érkezettekkel bővült az ünneplők serege. Ünnepi beszédet mondott Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, Nagyvárad polgármesterjelöltje, és Csókási-Budaházi Attila, az EMNT irodavezetője. Rappert Gábor színművész Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének az üzenetét olvasta fel, majd Varga Petra diák Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét mondta el. A megemlékezés koszorúzással ért véget, az EMNP és az EMNT képviselői, valamint magánemberek helyezték el koszorúikat, virágcsokraikat a szobor talapzatánál. Az esemény nemzeti imánk eléneklésével ért véget az István téren, ahonnan a megemlékezés résztvevői közül többen visszatértek a Demokrácia központba, ahol alkalom nyílt a beszélgetésre, ismerkedésre.

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...