A szállítókat ellenőrizték
Utoljára módositva: 2019-09-24 16:54:20

A megyebeli személy- és áruszállítókat vették górcső alá a közlekedésrendészek — egyhetes akciójuk során 121 650 lejnyi bírságot róttak ki.

Nagyszabású ellenőrzési akciót tartottak szeptember 16–23. között Szatmár megye útjain a közlekedésrendészek, akiknek vizsgálódását nemigen kerülte el egyetlen személy- vagy áruszállító jármű sem. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a sofőrök betartják-e útjuk során a megadott intervallumokban a kötelező pihenőidőket, nincs-e megbirizgálva az ezt számon tartó tachográf (hiszen köztudott tény, hogy a fuvarozócégek közötti kenyérharcban minden az időről szól, az a ‘nyertes’, aki leghamarabb juttatja el az árut egyik pontból a másikra s a gyorsaság érdekében a sofőrök gyakran kénytelenek/kényszerítve vannak, hogy figyelmen kívül hagyják a törvényben előírt kötelező pihenőidőket), valóban akkora súlyú/mennyiségű árut szállítanak, mint amennyi a fuvarlevélben van feltüntetve, illetve, hogy a jármű rendelkezik-e kötelező biztosítással (RCA). Utóbbi okmányt elkérték minden személyszállítótól is (függetlenül attól, hogy a megyén belül vagy annak határain kívül volt a célállomása), ellenőrizték, hogy valóban annyian s nem többen ülnek-e a mikrobusz utasterében, mint ahány személyes, de még a menetjegyekre is vetettek pillantást, hogy a sofőr nem dolgozik-e saját zsebre. Kutakodásuk nyomán 41 bírságot róttak ki a különféle szabálytalanságokért, 121 650 lej összértékben.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...