A szállítókat ellenőrizték
Utoljára módositva: 2019-09-24 16:54:20

A megyebeli személy- és áruszállítókat vették górcső alá a közlekedésrendészek — egyhetes akciójuk során 121 650 lejnyi bírságot róttak ki.

Nagyszabású ellenőrzési akciót tartottak szeptember 16–23. között Szatmár megye útjain a közlekedésrendészek, akiknek vizsgálódását nemigen kerülte el egyetlen személy- vagy áruszállító jármű sem. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a sofőrök betartják-e útjuk során a megadott intervallumokban a kötelező pihenőidőket, nincs-e megbirizgálva az ezt számon tartó tachográf (hiszen köztudott tény, hogy a fuvarozócégek közötti kenyérharcban minden az időről szól, az a ‘nyertes’, aki leghamarabb juttatja el az árut egyik pontból a másikra s a gyorsaság érdekében a sofőrök gyakran kénytelenek/kényszerítve vannak, hogy figyelmen kívül hagyják a törvényben előírt kötelező pihenőidőket), valóban akkora súlyú/mennyiségű árut szállítanak, mint amennyi a fuvarlevélben van feltüntetve, illetve, hogy a jármű rendelkezik-e kötelező biztosítással (RCA). Utóbbi okmányt elkérték minden személyszállítótól is (függetlenül attól, hogy a megyén belül vagy annak határain kívül volt a célállomása), ellenőrizték, hogy valóban annyian s nem többen ülnek-e a mikrobusz utasterében, mint ahány személyes, de még a menetjegyekre is vetettek pillantást, hogy a sofőr nem dolgozik-e saját zsebre. Kutakodásuk nyomán 41 bírságot róttak ki a különféle szabálytalanságokért, 121 650 lej összértékben.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...