A szatmári árvíz áldozataira emlékeztek
Utoljára módositva: 2013-05-15 09:20:42

Az 1970. május 14-én kezdődött szatmári árvíz áldozataira emlékeztek kedden, maroknyi résztvevő előtt, a szatmárnémeti 14 Mai téren elhelyezett emlékműnél. A téren korabeli fényképeken elevenítették fel a városban és a környékbeli településeken élők kálváriáját.

Több mint ötezer ház került víz alá a negyvenhárom évvel ezelőtti májusban, húszezren maradtak fedél nélkül, és amit akkoriban titkoltak: ötvenhat halálos áldozattal is járt az árvíz. Rájuk kell emlékeznünk, ha máskor nem is, de legalább a tragikus esemény évfordulóján, figyelmeztetett Radu Ardelean, a Megyei Múzeum aligazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...