A szatmári gyár fontos a cégcsoportnak
Utoljára módositva: 2014-05-24 13:14:54

A Dräxlmaier Group legnagyobb üzeme Szatmárnémetiben van, ahol mintegy 6700 alkalmazott dolgozik, s a közeljövőben újabb munkahelyek létesülnek. A cégcsoport felső vezetősége elmondta: nem azért fektettek be a szatmárnémeti gyárba, hogy felszámolják azt.

 

A Drm Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice Kft. szatmárnémeti kirendeltségének meghívására május 19. és 21. között németországi gyárlátogatáson vehetett részt tizenegy Szatmár megyei sajtós, akik megtekintették Münchenben a BMW Múzeumot, Landauban a Dräxlmaier belső autóalkatrészeket gyártó üzemét, míg Vilsbiburgban a Dräxlmaier Group cégszékhelyén a felső vezetőség tartott tájékoztatót a cég tevékenységéről. A BMW Múzeumban az ismert márka legújabb gépjárműveit és motorjait mutatták be, felhíva a figyelmet a múzeumnak otthont adó épület különleges építészeti stílusára. Az autócsodák megtekintése során kiderült, nagy valószínűséggel minden ott látott autóban található valamilyen alkatrész, melyet a Dräxlmaier Group valamelyik üzemében gyártottak. A keddi gyárlátogatások során megtudhattuk, hogy a cégcsoportnak a világ 20 országában több mint 60 üzeme és megközelítőleg 53 ezer alkalmazottja van, mint ahogy arra is fény derült, hogy a különböző üzemeikben gépjárművekbe szerelhető vezetékhevedereket, elektromos és elektronikus alkatrészeket, ajtókat, központi konzolokat, műszerfalakat gyártanak, ugyanakkor az ajtók és pilótafülke teljes összeszerelését is elvégzik, melyet használatra kész állapotban szállítanak le a megrendelőnek. A cégcsoport központi üzemében megtudtuk, hogy a cégcsoport legtöbb alkalmazottja Szatmárnémetiben található, ahol megközelítőleg 6700 munkás dolgozik. A tervek szerint a közeljövőben több száz alkalmazottal bővül majd a szatmárnémeti alkalmazottak száma. A beszámolók során elhangzott, Románia az egyik legfontosabb piaca a bajorországi cégcsoportnak. Hazánkban Piteşti-en, Vajdahunyadon, Temesváron, Codleán és Szatmárnémetiben van üzemük, ám a legnagyobb ezek közül az 1998-ban létrehozott szatmári. Roland Polte, a cégcsoport humán erőforrás osztályának (HR) igazgatója elmondta, az elmúlt években a cégcsoport legnagyobb fejlődése Romániában történt, mely elsősorban a szatmári üzemnek köszönhető, az ott dolgozó embereknek. Ennek okán 2014-ben százezer euróval kívánják támogatni az itteni közösséget. A támogatást egészségügyi, oktatási vagy sporttevékenységre fordítják. A HR-igazgató elmondta, a cégcsoport számára Szatmárnémeti a legfontosabb város a világon.

A vilsbiburgi gyárlátogatás alkalmával a titokszobába is betekintést nyerhettünk, ahol az autógyártás terén az elkövetkező 3–5 év során bevezetésre kerülő dizájnelemeket láthattuk, ugyanakkor a kutatási részlegre is ellátogattunk, ahol a különböző anyagok előállításán fáradoznak. Kiderült, hogy a németországi üzemekben gyakran fordulnak meg romániai munkások, hiszen néhány hét vagy hónap erejéig továbbképzés céljából külföldre viszik az alkalmazottakat. A látogatás végén megnyugtató információt is közöltek a Dräxlmaier Group felső vezetőségének tagjai: nem azért fektettek be a szatmárnémeti gyárba, hogy felszámolják azt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...