A szatmári gyár fontos a cégcsoportnak
Utoljára módositva: 2014-05-24 13:14:54

A Dräxlmaier Group legnagyobb üzeme Szatmárnémetiben van, ahol mintegy 6700 alkalmazott dolgozik, s a közeljövőben újabb munkahelyek létesülnek. A cégcsoport felső vezetősége elmondta: nem azért fektettek be a szatmárnémeti gyárba, hogy felszámolják azt.

 

A Drm Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice Kft. szatmárnémeti kirendeltségének meghívására május 19. és 21. között németországi gyárlátogatáson vehetett részt tizenegy Szatmár megyei sajtós, akik megtekintették Münchenben a BMW Múzeumot, Landauban a Dräxlmaier belső autóalkatrészeket gyártó üzemét, míg Vilsbiburgban a Dräxlmaier Group cégszékhelyén a felső vezetőség tartott tájékoztatót a cég tevékenységéről. A BMW Múzeumban az ismert márka legújabb gépjárműveit és motorjait mutatták be, felhíva a figyelmet a múzeumnak otthont adó épület különleges építészeti stílusára. Az autócsodák megtekintése során kiderült, nagy valószínűséggel minden ott látott autóban található valamilyen alkatrész, melyet a Dräxlmaier Group valamelyik üzemében gyártottak. A keddi gyárlátogatások során megtudhattuk, hogy a cégcsoportnak a világ 20 országában több mint 60 üzeme és megközelítőleg 53 ezer alkalmazottja van, mint ahogy arra is fény derült, hogy a különböző üzemeikben gépjárművekbe szerelhető vezetékhevedereket, elektromos és elektronikus alkatrészeket, ajtókat, központi konzolokat, műszerfalakat gyártanak, ugyanakkor az ajtók és pilótafülke teljes összeszerelését is elvégzik, melyet használatra kész állapotban szállítanak le a megrendelőnek. A cégcsoport központi üzemében megtudtuk, hogy a cégcsoport legtöbb alkalmazottja Szatmárnémetiben található, ahol megközelítőleg 6700 munkás dolgozik. A tervek szerint a közeljövőben több száz alkalmazottal bővül majd a szatmárnémeti alkalmazottak száma. A beszámolók során elhangzott, Románia az egyik legfontosabb piaca a bajorországi cégcsoportnak. Hazánkban Piteşti-en, Vajdahunyadon, Temesváron, Codleán és Szatmárnémetiben van üzemük, ám a legnagyobb ezek közül az 1998-ban létrehozott szatmári. Roland Polte, a cégcsoport humán erőforrás osztályának (HR) igazgatója elmondta, az elmúlt években a cégcsoport legnagyobb fejlődése Romániában történt, mely elsősorban a szatmári üzemnek köszönhető, az ott dolgozó embereknek. Ennek okán 2014-ben százezer euróval kívánják támogatni az itteni közösséget. A támogatást egészségügyi, oktatási vagy sporttevékenységre fordítják. A HR-igazgató elmondta, a cégcsoport számára Szatmárnémeti a legfontosabb város a világon.

A vilsbiburgi gyárlátogatás alkalmával a titokszobába is betekintést nyerhettünk, ahol az autógyártás terén az elkövetkező 3–5 év során bevezetésre kerülő dizájnelemeket láthattuk, ugyanakkor a kutatási részlegre is ellátogattunk, ahol a különböző anyagok előállításán fáradoznak. Kiderült, hogy a németországi üzemekben gyakran fordulnak meg romániai munkások, hiszen néhány hét vagy hónap erejéig továbbképzés céljából külföldre viszik az alkalmazottakat. A látogatás végén megnyugtató információt is közöltek a Dräxlmaier Group felső vezetőségének tagjai: nem azért fektettek be a szatmárnémeti gyárba, hogy felszámolják azt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...