A szatmáriak is Ronaldot tartják a legjobbnak
Utoljára módositva: 2014-01-15 16:42:59

Megkérdeztük az egykori és jelenkori szatmári labdarúgás meghatározó alakjainak a véleményét is a FIFA–Aranylabda szavazással kapcsolatban. Mindannyian úgy vélik, hogy a Real Madrid és a portugál válogatott csatára, Cristiano Ronaldo megérdemelte ezt a díjat. Ugyanakkor Both Gábornak Ribéry a preferenciája.

Szilágyi István

Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke: „Az én meglátásom szerint Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Lionel Messi a sorrend a tavalyi teljesítményeket tekintve. Szeretem a német focit (Ribéry a Bayern München játékosa – szerk. megj.) de úgy gondolom, hogy ennek a fiúnak, Ronaldonak olyan kvalitásai vannak, ami másnak nincs, ez egyedül is végig megy a pályán, nem kell neki passzolgatni, és végül beteszi a labdát a hálóba.”

Csik Tibor

Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia FC vezetőedzője, a Steaua egykori játékosa: „Megérdemelten kapta Cristiano Ronaldo az Aranylabdát. Rengeteg gólt rúgott, meghatározó szerepet töltött be a csapatánál. Még úgy is magasan a legjobb volt, hogy december végén sérülés miatt nem is játszott. Ugyanakkor egymaga továbbvitte a világbajnokságra a portugál válogatottat. Igaz, Ribéry is megérdemelte volna, komolyabb eredményei voltak a klubbal, de az egyéni teljesítmény illetően alulmaradt Ronaldohoz viszonyítva. De ugyanúgy, Messi is megérdemelte volna a díjat.”

Zsiga Ervin

Zsiga Ervin, a Szatmárnémeti Olimpia FC középpályása: „Nagy rajongója vagyok Cristiano Ronaldonak, erre vártam, hogy ő kapja az Aranylabdát. Megítélésem szerint is az a helyes sorrend, amelyet a hivatalos szavazás mutat: Ronaldo, Messi, Ribéry.”

Pataki Zoltán

Pataki Zoltán, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület alelnöke: „Ha az egyéni teljesítményt tekintjük, akkor egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldo volt 2013 legjobbja. Sokat volt sérült és így is a csúcson maradt. Ez nem minden focista tudja. Messi is remek játékos, de teljesen más stílust képvisel. Ribéry-nek is meg vannak az érdemei, de akkor is az a véleményem, hogy a helyes sorrend: Ronaldo, Messi, Ribéry.”

Both Gábor

Both Gábor, a Szatmárnémeti Olimpia FC egykori sikeredzője: „A három jelölt közül szerintem Ribéry volt az elmúlt év legjobbja. Tavaly megnyert mindent a klubcsapatával, jól játszott, tehát megérdemelt volna az Aranylabdát is. Ronaldo talán jobb reklámja, többet beszéltek róla, ezért kapta ő ezt a díjat. Véleményem szerint Ribéry után a második a sorban. Ugyanakkor az a véleményem, hogy más jó játékosok háttérbe szorulnak. Azokat, akik nagy kluboknál játszanak, azokat kiemelik, de még annyi jó futballista van a világon. De sajnos csak a nagy csapatok játékosait választják meg.”

Kovács „Tisza” István

Kovács István, FIFA–bíró: „Egyértelműen Cristiano Ronaldo volt 2013 legjobbja. A teljesítménye alapján megérdemli az Aranylabdát, rengeteg gólt rúgott és egymaga juttatta ki a vb-re a portugálokat. Szerintem Ribéry a második a sorrendben, és utána következik Messi.” (Kovács 2010-ben alapvonali bíró volt a Köbenhavn – Barcelona BL–csoportmeccsen, amelyen Messi gólt rúgott – szerk. megj.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...