A szatmáriak is Ronaldot tartják a legjobbnak
Utoljára módositva: 2014-01-15 16:42:59

Megkérdeztük az egykori és jelenkori szatmári labdarúgás meghatározó alakjainak a véleményét is a FIFA–Aranylabda szavazással kapcsolatban. Mindannyian úgy vélik, hogy a Real Madrid és a portugál válogatott csatára, Cristiano Ronaldo megérdemelte ezt a díjat. Ugyanakkor Both Gábornak Ribéry a preferenciája.

Szilágyi István

Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke: „Az én meglátásom szerint Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Lionel Messi a sorrend a tavalyi teljesítményeket tekintve. Szeretem a német focit (Ribéry a Bayern München játékosa – szerk. megj.) de úgy gondolom, hogy ennek a fiúnak, Ronaldonak olyan kvalitásai vannak, ami másnak nincs, ez egyedül is végig megy a pályán, nem kell neki passzolgatni, és végül beteszi a labdát a hálóba.”

Csik Tibor

Csik Tibor, a Szatmárnémeti Olimpia FC vezetőedzője, a Steaua egykori játékosa: „Megérdemelten kapta Cristiano Ronaldo az Aranylabdát. Rengeteg gólt rúgott, meghatározó szerepet töltött be a csapatánál. Még úgy is magasan a legjobb volt, hogy december végén sérülés miatt nem is játszott. Ugyanakkor egymaga továbbvitte a világbajnokságra a portugál válogatottat. Igaz, Ribéry is megérdemelte volna, komolyabb eredményei voltak a klubbal, de az egyéni teljesítmény illetően alulmaradt Ronaldohoz viszonyítva. De ugyanúgy, Messi is megérdemelte volna a díjat.”

Zsiga Ervin

Zsiga Ervin, a Szatmárnémeti Olimpia FC középpályása: „Nagy rajongója vagyok Cristiano Ronaldonak, erre vártam, hogy ő kapja az Aranylabdát. Megítélésem szerint is az a helyes sorrend, amelyet a hivatalos szavazás mutat: Ronaldo, Messi, Ribéry.”

Pataki Zoltán

Pataki Zoltán, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület alelnöke: „Ha az egyéni teljesítményt tekintjük, akkor egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldo volt 2013 legjobbja. Sokat volt sérült és így is a csúcson maradt. Ez nem minden focista tudja. Messi is remek játékos, de teljesen más stílust képvisel. Ribéry-nek is meg vannak az érdemei, de akkor is az a véleményem, hogy a helyes sorrend: Ronaldo, Messi, Ribéry.”

Both Gábor

Both Gábor, a Szatmárnémeti Olimpia FC egykori sikeredzője: „A három jelölt közül szerintem Ribéry volt az elmúlt év legjobbja. Tavaly megnyert mindent a klubcsapatával, jól játszott, tehát megérdemelt volna az Aranylabdát is. Ronaldo talán jobb reklámja, többet beszéltek róla, ezért kapta ő ezt a díjat. Véleményem szerint Ribéry után a második a sorban. Ugyanakkor az a véleményem, hogy más jó játékosok háttérbe szorulnak. Azokat, akik nagy kluboknál játszanak, azokat kiemelik, de még annyi jó futballista van a világon. De sajnos csak a nagy csapatok játékosait választják meg.”

Kovács „Tisza” István

Kovács István, FIFA–bíró: „Egyértelműen Cristiano Ronaldo volt 2013 legjobbja. A teljesítménye alapján megérdemli az Aranylabdát, rengeteg gólt rúgott és egymaga juttatta ki a vb-re a portugálokat. Szerintem Ribéry a második a sorrendben, és utána következik Messi.” (Kovács 2010-ben alapvonali bíró volt a Köbenhavn – Barcelona BL–csoportmeccsen, amelyen Messi gólt rúgott – szerk. megj.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...