A szatmárnémeti DRÄXLMAIER önkéntesei által felújított osztályterem átadása
Utoljára módositva: 2018-09-11 10:52:30

A Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola diákjai egy, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat munkatársaiból alakult önkéntes csoport segítségével felújított osztályteremben kezdhetik el az új tanévet. A társadalmi felelősségvállalási projekt célja az szakiskolai oktatási körülmények javítása volt.

A „Modern osztálytermet a szakiskolai diákoknak!” projekt keretében egy, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat munkatársaiból álló önkéntes csoport és néhány, a szakképzési programban részt vevő diák közös erővel felújította a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola egyik osztálytermét. A vállalat anyagi támogatásával kicserélték a padlózatot, kijavították és lefestették a falakat és az ablakokat, valamint új padokat, székeket, katedrát, táblákat és függönyöket vásároltak az osztályba.

 

”A jó minőségű oktatás és szakmai felkészítés rendkívül fontos a mai fiatalok számára. A DRÄXLMAIER vállalat részt vállal a duális rendszerű szakképzési programban — erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a diákok, akik részt vesznek a programunkban, a legjobb körülmények között tanulhassanak. Azt gondolom, hogy ez a társadalmi felelősségvállalási program a diákok több generációját is érinti, akik ezentúl jelentősen jobb körülmények között tanulhatnak. A kollégáink elhivatottsága rendkívül fontos volt a felújítási munkálatok során. Együtt dolgoztak azért, hogy támogassák a diákokat, akik tanulmányaik végeztével munkatársaik lehetnek majd” — mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

„Nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem egy ilyen projektben. Valami szépet és hasznosat hoztunk létre mind a diákok, mind az iskola számára úgy, hogy közben nagyon jól éreztük magunkat a kollégáimmal ebben a közös munkában. Jó hangulatban dolgoztunk, és érezhetően mindenki nagyon szívesen vett részt ebben a projektben” — mondja Adrian Bonea „munkatelep-vezető”, a DRÄXLMAIER önkéntes csapatának tagja, akinek nagy tapasztalata van az ilyen jellegű felújítási munkálatok terén.

 

A DRÄXLMAIER által támogatott szakképzési programban a diákok negyedik generációja kezdheti most el a 2018/2019-es tanévet. Így a vállalat segítségével nem kevesebb mint 75 fiatal tanulhat szakmát a régióban.

 

A felújításon dolgozó DRÄXLMAIER önkéntes csapatának egy küldöttsége a szeptember 10-i iskolaév-megnyitó ünnepség után, egy kis ceremónia keretében átadta a Ion I. C. Brătianu iskola diákjainak és tanárainak a megújult osztálytermet.

„Hosszú távú együttműködés van iskolánk és a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat között. Hálásak vagyunk azért, hogy az anyagi támogatás mellett a vállalat munkatársai elhivatottságukat is bizonyították az itt elvégzett munkájuk által azért, hogy jobb oktatási körülményeket biztosítsanak iskolánkban a diákok számára” — mondja Daniela Simona Ursu, a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola igazgatója.

 

A DRÄXLMAIER Group 2012 óta aktívan részt vesz a szakképzési rendszer fejlesztésében. Azóta sikeresen kiterjesztette ezt a programot minden olyan romániai városba, ahol a vállalatai működnek — Piteşti, Brassó, Temesvár, Vajdahunyad és Szatmárnémeti.

 

A DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70 000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group a kliensspecifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Piteşti-en. Ezután következtek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak — így Románia a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15 000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

További információk:

Fazekas Csilla – Corporate Communication DRÄXLMAIER Group

Tel.: +40 730 009 093; e-mail: csilla.fazekas@draexlmaier.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...