A szatmárnémeti DRÄXLMAIER önkéntesei által felújított osztályterem átadása
Utoljára módositva: 2018-09-11 10:52:30

A Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola diákjai egy, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat munkatársaiból alakult önkéntes csoport segítségével felújított osztályteremben kezdhetik el az új tanévet. A társadalmi felelősségvállalási projekt célja az szakiskolai oktatási körülmények javítása volt.

A „Modern osztálytermet a szakiskolai diákoknak!” projekt keretében egy, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat munkatársaiból álló önkéntes csoport és néhány, a szakképzési programban részt vevő diák közös erővel felújította a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola egyik osztálytermét. A vállalat anyagi támogatásával kicserélték a padlózatot, kijavították és lefestették a falakat és az ablakokat, valamint új padokat, székeket, katedrát, táblákat és függönyöket vásároltak az osztályba.

 

”A jó minőségű oktatás és szakmai felkészítés rendkívül fontos a mai fiatalok számára. A DRÄXLMAIER vállalat részt vállal a duális rendszerű szakképzési programban — erőfeszítéseket teszünk azért, hogy a diákok, akik részt vesznek a programunkban, a legjobb körülmények között tanulhassanak. Azt gondolom, hogy ez a társadalmi felelősségvállalási program a diákok több generációját is érinti, akik ezentúl jelentősen jobb körülmények között tanulhatnak. A kollégáink elhivatottsága rendkívül fontos volt a felújítási munkálatok során. Együtt dolgoztak azért, hogy támogassák a diákokat, akik tanulmányaik végeztével munkatársaik lehetnek majd” — mondja Cadar Gyula, a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat vezérigazgatója.

„Nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem egy ilyen projektben. Valami szépet és hasznosat hoztunk létre mind a diákok, mind az iskola számára úgy, hogy közben nagyon jól éreztük magunkat a kollégáimmal ebben a közös munkában. Jó hangulatban dolgoztunk, és érezhetően mindenki nagyon szívesen vett részt ebben a projektben” — mondja Adrian Bonea „munkatelep-vezető”, a DRÄXLMAIER önkéntes csapatának tagja, akinek nagy tapasztalata van az ilyen jellegű felújítási munkálatok terén.

 

A DRÄXLMAIER által támogatott szakképzési programban a diákok negyedik generációja kezdheti most el a 2018/2019-es tanévet. Így a vállalat segítségével nem kevesebb mint 75 fiatal tanulhat szakmát a régióban.

 

A felújításon dolgozó DRÄXLMAIER önkéntes csapatának egy küldöttsége a szeptember 10-i iskolaév-megnyitó ünnepség után, egy kis ceremónia keretében átadta a Ion I. C. Brătianu iskola diákjainak és tanárainak a megújult osztálytermet.

„Hosszú távú együttműködés van iskolánk és a Szatmárnémetiben működő DRÄXLMAIER vállalat között. Hálásak vagyunk azért, hogy az anyagi támogatás mellett a vállalat munkatársai elhivatottságukat is bizonyították az itt elvégzett munkájuk által azért, hogy jobb oktatási körülményeket biztosítsanak iskolánkban a diákok számára” — mondja Daniela Simona Ursu, a Ion I. C. Brătianu Szakközépiskola igazgatója.

 

A DRÄXLMAIER Group 2012 óta aktívan részt vesz a szakképzési rendszer fejlesztésében. Azóta sikeresen kiterjesztette ezt a programot minden olyan romániai városba, ahol a vállalatai működnek — Piteşti, Brassó, Temesvár, Vajdahunyad és Szatmárnémeti.

 

A DRÄXLMAIER Group nemzetközi színvonalú autóalkatrészeket gyártó vállalat, amelynek központja Németországban található. Világszerte 20 országban több mint 60 telephellyel rendelkezik. A vállalatnak jelenleg megközelítőleg 70 000 alkalmazottja van világszerte. Munkájának és innovációs készségének köszönhetően a DRÄXLMAIER Group a prémium kategóriájú autók tekintetében vezető helyet tölt be a technológiák területén.

A DRÄXLMAIER Group a kliensspecifikus kábelezés feltalálója, szabadalmakat jegyez a konvencionális és alternatív vezetési technológiák, valamint az elektromos és az elektronikai alkatrészek területén egyaránt. Ezek között találhatóak a kábelezési rendszerek és a magasfeszültségű akkumulátorok is. A DRÄXLMAIER Group piacvezető a prémium kategóriájú autók beltereinek kialakításában, központi konzolokat, műszerfalakat és ajtókat gyárt. 2017-ben a DRÄXLMAIER Group 4,1 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított le.

Romániában az első gyár 1993-ban nyitotta meg kapuit Piteşti-en. Ezután következtek a szatmárnémeti, temesvári, vajdahunyadi és brassói gyárak — így Románia a cégcsoport egyik legjelentősebb fejlesztési és gyártási központjává vált több mint 15 000 alkalmazottal.

A vállalat kliensei között megtalálható az Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche és a Volkswagen, valamint egyes kaliforniai innovatív autógyártók.

 

További információk:

Fazekas Csilla – Corporate Communication DRÄXLMAIER Group

Tel.: +40 730 009 093; e-mail: csilla.fazekas@draexlmaier.com

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...