A szatmárnémeti Püspöki Palota őrei
Utoljára módositva: 2018-11-16 09:05:48

Épített örökségünk megőrzése és népszerűsítése céljából indította útnak az Örökségünk őrei — Fogadj örökbe egy műemléket programját a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2012-ben.

Idén a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum XI. B osztályának diákjai is csatlakoztak a mozgalomhoz. A lelkes csapat tagjai: Balogh Ádám, Havas Panna, Jánk Péter, Kovács Ervin, Lepedus Erzsébet, Maier Alíz, Mák Tóth Dalma, Nagy Botond Előd, Oláh Ingrid, Oláh Orsolya, Stelli Deborah, Szabó Thalmeiner Bence és Tallián Anna. Vezető tanár: Barkoczi Éva történelem szakos tanár.

A diákok választása a szatmári Püspöki Palotára esett, mivel az épület a római katolikus püspökség mellett az iskolának is helyet biztosít, és ezáltal második otthonukként szolgál. Céljuk megismerni és másokkal is megismertetni az épület múltját, feltárni különlegességeit. A diákok megkezdték a munkát, szorgosan bújják a könyvtár köteteit információkat gyűjtve, és Pallai Kristóf levéltáros úr segítségével eredeti levéltári anyagot is kutathatnak.

Tervezik egy idegenvezetéssel egybekötött „nyílt nap” szervezését is a palotában, aminek időpontjáról később értesítik az érdeklődőket. Addig is kísérjék figyelemmel a csapat Facebook-bejegyzéseit a A szatmárnémeti Püspöki Palota őrei oldalon, és like-olják, ezzel is közelebb hozva a diákokat a főnyereményhez, ami egy brüsszeli kirándulás.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...