A szavazóhelyiségek környékén tilos alkoholtartalmú italokat árulni és fogyasztani
Utoljára módositva: 2019-05-26 10:05:22

4500 lejig terjedő bírság róható ki azokra, akik vasárnap 7 és 21 óra között alkoholtartalmú italokat árusítanak vagy fogyasztanak a szavazókörzetek közelében – figyelmeztet a belügyminisztérium.

 

Monica Dajbog belügyi szóvivő vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a szavazókörzeteknél folytatott választási propaganda, a választói akaratot befolyásoló tanácsadás 1500 és 4500 lej közötti összeggel büntethető.

A szavazati jog gyakorlásának megakadályozása hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és ugyanilyen mértékű büntetést kockáztatnak azok is, akik pénzt vagy más javakat ajánlanak fel a választói akarat befolyásolása céljából.

 

Hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés róható ki azokra a személyekre is, akik jogtalanul szavaznak, hamis vagy érvénytelen személyazonossági irattal szavaznak, vagy hamis szavazócédulát használnak. Ugyanez a büntetés érvényes azokra is, akik kétszer vagy többször szavaznak vagy több szavazólapot helyeznek el az urnában.

 

A szavazás titkosságának megsértése bírságot von maga után, ha azonban szavazóbiztos követi el a tettet, hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A választási bűncselekményekre tett kísérlet szintén büntetendő – nyomatékosította a belügyi szóvivő.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...