A szavazóhelyiségek környékén tilos alkoholtartalmú italokat árulni és fogyasztani
Utoljára módositva: 2019-05-26 10:05:22

4500 lejig terjedő bírság róható ki azokra, akik vasárnap 7 és 21 óra között alkoholtartalmú italokat árusítanak vagy fogyasztanak a szavazókörzetek közelében – figyelmeztet a belügyminisztérium.

 

Monica Dajbog belügyi szóvivő vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a szavazókörzeteknél folytatott választási propaganda, a választói akaratot befolyásoló tanácsadás 1500 és 4500 lej közötti összeggel büntethető.

A szavazati jog gyakorlásának megakadályozása hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, és ugyanilyen mértékű büntetést kockáztatnak azok is, akik pénzt vagy más javakat ajánlanak fel a választói akarat befolyásolása céljából.

 

Hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés róható ki azokra a személyekre is, akik jogtalanul szavaznak, hamis vagy érvénytelen személyazonossági irattal szavaznak, vagy hamis szavazócédulát használnak. Ugyanez a büntetés érvényes azokra is, akik kétszer vagy többször szavaznak vagy több szavazólapot helyeznek el az urnában.

 

A szavazás titkosságának megsértése bírságot von maga után, ha azonban szavazóbiztos követi el a tettet, hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A választási bűncselekményekre tett kísérlet szintén büntetendő – nyomatékosította a belügyi szóvivő.

AGERPRES/(RO – szerző: Daniel Alexandru FLOREA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...