A szenátus elfogadta a törvénytervezetet, amely a polgári egység napjává nevezné ki augusztus 10-ét
Utoljára módositva: 2019-10-22 09:08:19

A polgári egység napjává neveznék ki augusztus 10-ét a szenátus által hétfőn elfogadott jogszabályjavaslat értelmében, amelyet a szociáldemokrata Liviu Pop nyújtott be. A szenátus első megkeresett házként fogadta el a tervezetet.

 

A jogszabálytervezet értelmében a központi és helyi közigazgatási hatóságok logisztikai és pénzügyi támogatást nyújthatnak büdzséjükből a különböző, a polgári egységhez köthető rendezvények megszervezésére.

 

Az indoklásban Liviu Pop rámutat, hogy a tervezet célja tudatosítani a közösségek problémáit, illetve a dialógus fontosságát a román társadalom tagjai között. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a kezdeményezés a 2018. augusztus 10-én megszervezett és erőszakba fulladt tüntetések következménye, ezért javasolja azt, hogy pont augusztus 10-ét nevezzék ki a polgári egység napjává.

 

A szenátus 49 igen, 26 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett fogadta el a tervezetet, első házként. A projekt a képviselőház asztalára kerül, amely döntő szerv lesz az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...