A szent pápa országába mennek
Utoljára módositva: 2019-05-16 15:43:35

Wadowice mellett Czestochowa és Krakkó is szerepel a püspökség zarándokútjának programjában.

Szent II. János Pál pápa szülővárosába viszi a zarándokokat a Szatmári Római Katolikus Püspökség július 2-a és 5-e között megvalósuló útja. Már az első napon eljutnak Wadowicébe, ahol megállnak a nagy hatású pápa szülőházánál, és meglátogatják a Kalwaria Zebrzydowskát, amely Lengyelország egyik legfontosabb zarándokközpontja, Európa egyik legszebb kálváriája, a világörökség része és Karol Wojtyla szeretett helye.

Másnap emlékeznek a Nowa Huta-i templomnál, amelyet Karol Wojtyla, Krakkó érseke szentelt fel 1977. május 15-én, és továbbmennek Czestochowába a Fekete Madonnához. Opolei László herceg magyar pálosokat hívott annak idején a Jasna Gora-i kegyhely alapítására és a Madonna kegyképének őrzésére. Megtekintik a bazilikát, a kegykápolnát és a Kordecki termet is.

A zarándokút harmadik napján Krakkóba látogatnak. Az utazók megnézik a waweli székesegyházat, Szent Hedvig sírjánál imádkoznak, és emlékeznek a közös lengyel-magyar történelemre. A főtéren, a Mária-templom mellett megcsodálják a gazdag polgárházakat, délután pedig már Szent Fausztina ereklyéinél, az Irgalmas Jézus-bazilikában imádkoznak. Még aznap felkeresik a nemrég felszentelt Szent II. János Pál pápa templomot is.

A sok fontos hely bejárása mellett a hazaútra is marad még érdekesség, így a wieliczkai sóbánya, melynek a föld mélyében található, Szent Kingának szentelt kápolnájában szentmisén vesznek részt. Zakopáne érintésével késő este érkeznek majd haza Szatmárnémetibe.

A zarándokúton részt venni vágyók a Szatmári Római Katolikus Püspökségen, az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt, Mekker Enikőnél jelentkezhetnek személyesen, illetve a 0261.714.955-ös, 0261.716.451-es és 0744.483.444-es számokat tárcsázva kérhetnek további információt. Az idei zarándokutak részletes leírása megtalálható a szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalon. Ugyanott megtalálják a Balaton-felvidék kegyhelyeire hívó zarándokutat is, amelynek első időpontjára a helyek beteltek, lehet viszont jelentkezni a szeptember 18-a és 21-e között megrendezésre kerülő magyarországi útra, valamint a Balkán-félsziget vallási szempontból jelentős helyeit bemutató, május 25-e és 29-e között zajló zarándoklatra is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...