A szenvedők derbije Szatmáron
Utoljára módositva: 2015-05-01 11:45:52

Szombaton 11 órakor a Tatrangi Unirea csapatát látja vendégül a Szatmárnémeti FC Olimpia alakulata. A szatmári csapatnak a következő három bajnoki meccsből hét pontot kell hoznia.

A szatmári legényeknek (kék mez) meg kell találni végre a győzelemhez vezető utat

A labdarúgó Liga 2 felsőházának szombati, szatmárnémeti mérkőzésén két szenvedő csapat találkozik 11 órától az Olimpia Stadionban. A házigazda alakulat elvesztette korábbi tehetségét, és nyeretlenség miatt szenved a bajnokságban, míg a megszűnés veszélyétől fenyegetett vendégek többnyire önkéntességből húzzák végig az idényt a Brassó megyei csapatnál.

A korábbi beszámolók után vélhetően felismerhető az a csapat, amely az eredmények miatt szenved: a Szatmárnémeti FC Olimpia nyolc bajnoki mérkőzésen csak három döntetlenre volt képes, ráadásul átlagban, meccsenként legalább két gólt kapott, és nem egészen egy gólt tudott rúgni (4–13-as gólkülönbség hat meccsen). Többek között ez volt az oka annak, hogy szerdán délután összeült a klub vezetősége, hogy megtárgyalja a kialakult helyzetet. Egyelőre nem büntettek, viszont a csapatnak a következő három meccsen legalább hét pontot kell szereznie. Ez azt jelenti, hogy a tatrangiakat az oda-visszavágó mérkőzésen verni kell, illetve vissza kell venni május 16-án hazai pályán a Resicabányán elvesztett pontokat. „Amennyiben ez nem teljesül, akkor következnek a büntetések” — hangsúlyozta lapunknak Dan Domuţa Băbuţ.

Értesüléseink szerint egyébként egyre feszültebb a hangulat a klubon belül is. Bár senki sem kívánta megerősíteni az értesülésünket, de úgy tűnik, hogy a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületet is vezető Szilágyi Istvánnak elege lett a jelenlegi vezetőségből, és lemondott az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről. Vélhetően ez a helyzet is rányomja a bélyegét a csapat teljesítményére, amely idén egyetlen célt tudott teljesíteni: a hatodik helyre vinni az Olimpiát. Kifogásokat lehet keresni és lehet találni, viszont a profi játékosoknak elsősorban azzal kellene foglalkozniuk, hogy kiszolgálják a közönséget, amely kezd eltávolodni a csapattól.

A szombati ellenfél egyébként a téli vakáció végén kevés híján megszűnt. A Számvevőszék vizsgálatai után ugyanis az állami hatóság megtiltotta a tatrangi önkormányzatnak, hogy tovább támogassa a helyi másodosztályos Unirea alakulatot. A játékosok többsége azonnal elhagyta a csapatot, aki maradt, az „önkéntesként” vállalta a munkát a szezon végéig. A helyiek meccsről meccsre „koldulják össze” az utazáshoz vagy hazai rendezéshez szükséges pénzösszeget, míg a játékosok profihoz illően próbálnak eredményesek lenni a bajnokságban. Nem megy könnyen nekik sem, utoljára hazai pályán az Olimpia ellen győztek az alapszakasz utolsó fordulójában, március 18-án (1–0). Az elmúlt négy mérkőzésen, a rájátszásban egy döntetlen és három vereség a mérleg, 3–7-es gólkülönbséggel.

Szombaton az Olimpia – Unirea találkozó 11 órakor kezdődik.

Visszalépett az Olt

Tegnap derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a FC Olt Slatina visszalép a bajnokságból. Az olténiai alakulatnál pénzügyi ellenőrök vizsgálódtak, és 50 milliárd lej adósságot találtak a 2009–2013-as időszakból, amikor a helyi önkormányzat által támogatott Alro Slatina csapat szerepelt a bajnokságban. Jelenleg magánvállalkozók támogatják az alakulatot, amely jövőre az élvonalba való feljutást tűzte ki célként. Az Olimpiával azonos másodosztályos csoport a 4. helyet foglalja el. A román szövetség már nem írta ki a Slatina hétvégi mérkőzését, amit a Mioveni otthonában kellett volna játszaniuk.

Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, 5. forduló

Szombat 11 óra

Szatmárnémeti FC Olimpia – Tatrangi Unirea

Temesvári ACS Poli – Resicabányai Metalul.

A CS Mioveni szabadnapos.

1

Temesvár

24

15

7

2

36–9

52

2

Resica

24

11

9

4

31–22

42

3

Mioveni

24

11

7

6

23–15

40

4

FC Olt

24

10

9

5

33–22

39

5

Tatrang

24

9

7

8

23–19

34

6

Olimpia

24

7

5

12

20–29

26

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...