A szenvedők derbije Szatmáron
Utoljára módositva: 2015-05-01 11:45:52

Szombaton 11 órakor a Tatrangi Unirea csapatát látja vendégül a Szatmárnémeti FC Olimpia alakulata. A szatmári csapatnak a következő három bajnoki meccsből hét pontot kell hoznia.

A szatmári legényeknek (kék mez) meg kell találni végre a győzelemhez vezető utat

A labdarúgó Liga 2 felsőházának szombati, szatmárnémeti mérkőzésén két szenvedő csapat találkozik 11 órától az Olimpia Stadionban. A házigazda alakulat elvesztette korábbi tehetségét, és nyeretlenség miatt szenved a bajnokságban, míg a megszűnés veszélyétől fenyegetett vendégek többnyire önkéntességből húzzák végig az idényt a Brassó megyei csapatnál.

A korábbi beszámolók után vélhetően felismerhető az a csapat, amely az eredmények miatt szenved: a Szatmárnémeti FC Olimpia nyolc bajnoki mérkőzésen csak három döntetlenre volt képes, ráadásul átlagban, meccsenként legalább két gólt kapott, és nem egészen egy gólt tudott rúgni (4–13-as gólkülönbség hat meccsen). Többek között ez volt az oka annak, hogy szerdán délután összeült a klub vezetősége, hogy megtárgyalja a kialakult helyzetet. Egyelőre nem büntettek, viszont a csapatnak a következő három meccsen legalább hét pontot kell szereznie. Ez azt jelenti, hogy a tatrangiakat az oda-visszavágó mérkőzésen verni kell, illetve vissza kell venni május 16-án hazai pályán a Resicabányán elvesztett pontokat. „Amennyiben ez nem teljesül, akkor következnek a büntetések” — hangsúlyozta lapunknak Dan Domuţa Băbuţ.

Értesüléseink szerint egyébként egyre feszültebb a hangulat a klubon belül is. Bár senki sem kívánta megerősíteni az értesülésünket, de úgy tűnik, hogy a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületet is vezető Szilágyi Istvánnak elege lett a jelenlegi vezetőségből, és lemondott az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről. Vélhetően ez a helyzet is rányomja a bélyegét a csapat teljesítményére, amely idén egyetlen célt tudott teljesíteni: a hatodik helyre vinni az Olimpiát. Kifogásokat lehet keresni és lehet találni, viszont a profi játékosoknak elsősorban azzal kellene foglalkozniuk, hogy kiszolgálják a közönséget, amely kezd eltávolodni a csapattól.

A szombati ellenfél egyébként a téli vakáció végén kevés híján megszűnt. A Számvevőszék vizsgálatai után ugyanis az állami hatóság megtiltotta a tatrangi önkormányzatnak, hogy tovább támogassa a helyi másodosztályos Unirea alakulatot. A játékosok többsége azonnal elhagyta a csapatot, aki maradt, az „önkéntesként” vállalta a munkát a szezon végéig. A helyiek meccsről meccsre „koldulják össze” az utazáshoz vagy hazai rendezéshez szükséges pénzösszeget, míg a játékosok profihoz illően próbálnak eredményesek lenni a bajnokságban. Nem megy könnyen nekik sem, utoljára hazai pályán az Olimpia ellen győztek az alapszakasz utolsó fordulójában, március 18-án (1–0). Az elmúlt négy mérkőzésen, a rájátszásban egy döntetlen és három vereség a mérleg, 3–7-es gólkülönbséggel.

Szombaton az Olimpia – Unirea találkozó 11 órakor kezdődik.

Visszalépett az Olt

Tegnap derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a FC Olt Slatina visszalép a bajnokságból. Az olténiai alakulatnál pénzügyi ellenőrök vizsgálódtak, és 50 milliárd lej adósságot találtak a 2009–2013-as időszakból, amikor a helyi önkormányzat által támogatott Alro Slatina csapat szerepelt a bajnokságban. Jelenleg magánvállalkozók támogatják az alakulatot, amely jövőre az élvonalba való feljutást tűzte ki célként. Az Olimpiával azonos másodosztályos csoport a 4. helyet foglalja el. A román szövetség már nem írta ki a Slatina hétvégi mérkőzését, amit a Mioveni otthonában kellett volna játszaniuk.

Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, 5. forduló

Szombat 11 óra

Szatmárnémeti FC Olimpia – Tatrangi Unirea

Temesvári ACS Poli – Resicabányai Metalul.

A CS Mioveni szabadnapos.

1

Temesvár

24

15

7

2

36–9

52

2

Resica

24

11

9

4

31–22

42

3

Mioveni

24

11

7

6

23–15

40

4

FC Olt

24

10

9

5

33–22

39

5

Tatrang

24

9

7

8

23–19

34

6

Olimpia

24

7

5

12

20–29

26

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...