A szenvedők derbije Szatmáron
Utoljára módositva: 2015-05-01 11:45:52

Szombaton 11 órakor a Tatrangi Unirea csapatát látja vendégül a Szatmárnémeti FC Olimpia alakulata. A szatmári csapatnak a következő három bajnoki meccsből hét pontot kell hoznia.

A szatmári legényeknek (kék mez) meg kell találni végre a győzelemhez vezető utat

A labdarúgó Liga 2 felsőházának szombati, szatmárnémeti mérkőzésén két szenvedő csapat találkozik 11 órától az Olimpia Stadionban. A házigazda alakulat elvesztette korábbi tehetségét, és nyeretlenség miatt szenved a bajnokságban, míg a megszűnés veszélyétől fenyegetett vendégek többnyire önkéntességből húzzák végig az idényt a Brassó megyei csapatnál.

A korábbi beszámolók után vélhetően felismerhető az a csapat, amely az eredmények miatt szenved: a Szatmárnémeti FC Olimpia nyolc bajnoki mérkőzésen csak három döntetlenre volt képes, ráadásul átlagban, meccsenként legalább két gólt kapott, és nem egészen egy gólt tudott rúgni (4–13-as gólkülönbség hat meccsen). Többek között ez volt az oka annak, hogy szerdán délután összeült a klub vezetősége, hogy megtárgyalja a kialakult helyzetet. Egyelőre nem büntettek, viszont a csapatnak a következő három meccsen legalább hét pontot kell szereznie. Ez azt jelenti, hogy a tatrangiakat az oda-visszavágó mérkőzésen verni kell, illetve vissza kell venni május 16-án hazai pályán a Resicabányán elvesztett pontokat. „Amennyiben ez nem teljesül, akkor következnek a büntetések” — hangsúlyozta lapunknak Dan Domuţa Băbuţ.

Értesüléseink szerint egyébként egyre feszültebb a hangulat a klubon belül is. Bár senki sem kívánta megerősíteni az értesülésünket, de úgy tűnik, hogy a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesületet is vezető Szilágyi Istvánnak elege lett a jelenlegi vezetőségből, és lemondott az igazgatótanácsban betöltött tisztségéről. Vélhetően ez a helyzet is rányomja a bélyegét a csapat teljesítményére, amely idén egyetlen célt tudott teljesíteni: a hatodik helyre vinni az Olimpiát. Kifogásokat lehet keresni és lehet találni, viszont a profi játékosoknak elsősorban azzal kellene foglalkozniuk, hogy kiszolgálják a közönséget, amely kezd eltávolodni a csapattól.

A szombati ellenfél egyébként a téli vakáció végén kevés híján megszűnt. A Számvevőszék vizsgálatai után ugyanis az állami hatóság megtiltotta a tatrangi önkormányzatnak, hogy tovább támogassa a helyi másodosztályos Unirea alakulatot. A játékosok többsége azonnal elhagyta a csapatot, aki maradt, az „önkéntesként” vállalta a munkát a szezon végéig. A helyiek meccsről meccsre „koldulják össze” az utazáshoz vagy hazai rendezéshez szükséges pénzösszeget, míg a játékosok profihoz illően próbálnak eredményesek lenni a bajnokságban. Nem megy könnyen nekik sem, utoljára hazai pályán az Olimpia ellen győztek az alapszakasz utolsó fordulójában, március 18-án (1–0). Az elmúlt négy mérkőzésen, a rájátszásban egy döntetlen és három vereség a mérleg, 3–7-es gólkülönbséggel.

Szombaton az Olimpia – Unirea találkozó 11 órakor kezdődik.

Visszalépett az Olt

Tegnap derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a FC Olt Slatina visszalép a bajnokságból. Az olténiai alakulatnál pénzügyi ellenőrök vizsgálódtak, és 50 milliárd lej adósságot találtak a 2009–2013-as időszakból, amikor a helyi önkormányzat által támogatott Alro Slatina csapat szerepelt a bajnokságban. Jelenleg magánvállalkozók támogatják az alakulatot, amely jövőre az élvonalba való feljutást tűzte ki célként. Az Olimpiával azonos másodosztályos csoport a 4. helyet foglalja el. A román szövetség már nem írta ki a Slatina hétvégi mérkőzését, amit a Mioveni otthonában kellett volna játszaniuk.

Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, 5. forduló

Szombat 11 óra

Szatmárnémeti FC Olimpia – Tatrangi Unirea

Temesvári ACS Poli – Resicabányai Metalul.

A CS Mioveni szabadnapos.

1

Temesvár

24

15

7

2

36–9

52

2

Resica

24

11

9

4

31–22

42

3

Mioveni

24

11

7

6

23–15

40

4

FC Olt

24

10

9

5

33–22

39

5

Tatrang

24

9

7

8

23–19

34

6

Olimpia

24

7

5

12

20–29

26

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...