A szeretet az, amiből sosem adunk eleget
Utoljára módositva: 2013-05-07 10:19:07

A Szatmár–Szamosnegyedi Református Egyházközségben minden évben tartanak előkonfirmációt, amelyen a fiatalok bizonyságot tesznek hitükről. Ebben az évben az ünnepi istentisztelet anyák napjára esett, ami külön öröm volt mindenki számára.

 

A Szatmár–Szamosnegyedi Református Egyházközségben ebben az évben 31 ifjú konfirmál

Vasárnap délután rendkívüli istentiszteletet tartottak a Szamos–negyedi református templomban. Mivel az egyházközségben eddig minden évben sok fiatal konfirmált, hagyománnyá vált, hogy a konfirmándusokat két alkalommal kérdezik ki a lelkipásztorok. Bogya Kis Ferenc lelkipásztor igehirdetésében elmondta, amikor a fiatalok bizonyságot tesznek arról, hogy két év alatt hogyan készültek fel a konfirmációra, miként ismerték meg hitünk tanításait, a gyülekezet tagjai is megerősödnek hitben. A fiatalok kikérdezése nem vizsga, nem osztályozás, hanem imádságos áldásosztás. Senkinek semmivel nem tartozhatunk — mondja az igében Pál apostol. Ez esetben a lelki tartozásokról beszélünk. Minden adósságot törleszteni lehet, egyedül a szeretet az, amiből sosem nyújtunk eleget, amiről mindig úgy érezzük, hogy még nem adtuk meg azt, ami tőlünk telik. A szeretet gyakorlása sohasem ér véget, ezen a téren mindig adós az ember. Folyton azt érezzük, hogy még jobban kell szeretni. A keresztyénséget a szeretet tartotta meg századokon át, és a szeretet által fog túlélni minden nehéz korszakot. Nem azért, mert az emberek nagyon szeretik egymást, hiszen sajnos sokan vannak, akik szeretet nélkül élnek, hanem azért, mert az egyház tudja, hogy ki az, aki a forrása ennek a kincsnek. Az ember feladata az, hogy amíg él, imádkozzon és szeressen. Az életben törvények, szabályok vannak, amelyeket be kell tartani. Törvényekre, szabályokra, megegyezésekre van szükség a családokban is. Aki ezeket megszegi, elnyeri büntetését. Ezért fontos az, hogy imádkozzunk és szeressünk.

 

Előkonfirmáció

 

Bogya Kis Mária ismertette, hogy az előkonfirmáción egyháztörténeti, bibliai és énekismereteikről tesznek bizonyságot az ifjak, jövő vasárnap pedig a heidelbergi káté kérdéseire válaszolnak, ezt követi az ünnepélyes fogadalomtétel, az áldás és az első úrvacsora. A konfirmáció azért különös nap a fiatalok számára, mivel megkeresztelésükkor a szülők és a keresztszülők tettek fogadalmat, hogy az újszülött gyermeket hitben és istenfélelemben nevelik, ezt a fogadalmat, most a konfirmándus fiatalok maguk kell megerősítsék. Ajándék az, hogy az előkonfirmáció anyák napjára esett, így a gyermekek megköszönhetik szüleiknek, amit értük tettek a keresztelőtől a konfirmációig. Boldog az anya, boldog az anyaszentegyház, és boldog az a harmincegy fiatal, aki hamarosan az egyház önálló tagja lesz — fogalmazott az igehirdető.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...