A szolgáló szeretet napja
Utoljára módositva: 2016-11-21 09:11:09

Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapja a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében évek óta az ún. szolgáló szeretet napja is.

A tisztelet virágait helyezték el a szobor talapzatánál

November 19-én, az emléknapon a szatmárnémeti Hildegárda-templom előtti téren gyülekeztek mindazok, akik fontosnak tartják azt, hogy emlékezzenek e magyar szent életútjára, jótetteire, sőt, a neves elődhöz hasonlóan gyakorolni is akarják a nehéz élethelyzetben lévő embertársaik megsegítését, támogatását a mindennapokban.

 

A tisztelet virágai

 

A kellemes, napsütéses délutánon a Szent Erzsébet-szobor előtt összegyűlteket nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök köszöntötte, majd ft. dr. Hankovszky Ferenc szólt a hívekhez, ezt követően pedig a tisztelet virágait helyezték el a szobor talapzatánál. Elsőként a megyéspüspök és a püspöki helynök helyezett el virágot, őket követte a Caritas szervezet, a piarista nővérek által működtetett gyermekotthon képviselője, majd a Máltai Szeretetszolgálat szatmári fiókszervezetének, a Boldog Scheffler János Központnak, a kórházpasztorációs irodának és az önkéntes beteglátogatói körnek, a Szent Rita Egyesületnek, a plébániai szeretetszolgálat-csoportnak, a börtönmissziónak, a Szent József a munkás — katolikus férfiak szövetségének, a Szent Erzsébet Nőszövetségnek, a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiának, a Scheffler János Nőszövetségnek, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont szeretetszolgálat-csoportjának képviselői következtek a sorban.

Sokaknak fontos Árpád-házi szent Erzsébet tisztelete

A rendezvény első részének végeztével a keresztény világ egyik legismertebb imáját, a Miatyánkot mondták el közösen a jelenlévők, majd Hadházi Éva tanárnő vezetésével az iskolaközpont diákjai a Szent Erzsébet asszony életéről című éneket adták elő. A nap második része természetesen jótékonykodással telt: a Caritas szervezet a Neajlov sétányon, a Máltai Szeretetszolgálat az Ostrovului utcai CD2-es tömbháznál, a kórházpasztoráció, a piarista nővérek, a pasztorális iroda, a plébániai szeretetszolgálat és a börtönmisszió képviselői a Ion Ghica utcai szükséglakásoknál osztottak főtt ételt a rászorulóknak.

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...