A szolgáló szeretet napja
Utoljára módositva: 2016-11-21 09:11:09

Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapja a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében évek óta az ún. szolgáló szeretet napja is.

A tisztelet virágait helyezték el a szobor talapzatánál

November 19-én, az emléknapon a szatmárnémeti Hildegárda-templom előtti téren gyülekeztek mindazok, akik fontosnak tartják azt, hogy emlékezzenek e magyar szent életútjára, jótetteire, sőt, a neves elődhöz hasonlóan gyakorolni is akarják a nehéz élethelyzetben lévő embertársaik megsegítését, támogatását a mindennapokban.

 

A tisztelet virágai

 

A kellemes, napsütéses délutánon a Szent Erzsébet-szobor előtt összegyűlteket nm. és ft. Schönberger Jenő megyéspüspök köszöntötte, majd ft. dr. Hankovszky Ferenc szólt a hívekhez, ezt követően pedig a tisztelet virágait helyezték el a szobor talapzatánál. Elsőként a megyéspüspök és a püspöki helynök helyezett el virágot, őket követte a Caritas szervezet, a piarista nővérek által működtetett gyermekotthon képviselője, majd a Máltai Szeretetszolgálat szatmári fiókszervezetének, a Boldog Scheffler János Központnak, a kórházpasztorációs irodának és az önkéntes beteglátogatói körnek, a Szent Rita Egyesületnek, a plébániai szeretetszolgálat-csoportnak, a börtönmissziónak, a Szent József a munkás — katolikus férfiak szövetségének, a Szent Erzsébet Nőszövetségnek, a Mária Légió Keresztények Segítsége Régiának, a Scheffler János Nőszövetségnek, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont szeretetszolgálat-csoportjának képviselői következtek a sorban.

Sokaknak fontos Árpád-házi szent Erzsébet tisztelete

A rendezvény első részének végeztével a keresztény világ egyik legismertebb imáját, a Miatyánkot mondták el közösen a jelenlévők, majd Hadházi Éva tanárnő vezetésével az iskolaközpont diákjai a Szent Erzsébet asszony életéről című éneket adták elő. A nap második része természetesen jótékonykodással telt: a Caritas szervezet a Neajlov sétányon, a Máltai Szeretetszolgálat az Ostrovului utcai CD2-es tömbháznál, a kórházpasztoráció, a piarista nővérek, a pasztorális iroda, a plébániai szeretetszolgálat és a börtönmisszió képviselői a Ion Ghica utcai szükséglakásoknál osztottak főtt ételt a rászorulóknak.

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...