A szomszédos táblákat is felégette
Utoljára módositva: 2019-10-20 16:10:39

Ismét felügyelet nélkül hagyott és „elszabadult” tarlótűzzel kellett hadakozniuk a lánglovagoknak — ezúttal a szatmárudvari önkénteseknek.

A Kakhoz tartozó erdő tövében gomolygó füstfelhőt a helyi rendőrök vették észre és riasztották az önkéntes tűzoltókat, akiknek bár év elején kapott, modern oltóautó is segítette a munkáját, hosszú órákra volt szükségük, hogy az utolsó szikrát, parazsat is eloltsák. Az egyik gazda a kukorica „szüret” utáni legegyszerűbb s leggyakoribb módját választotta a kórók eltüntetésének: meggyújtotta a táblát, majd „jó szokás szerint” elment egyéb dolgait rendezni, a tüzet felügyelet nélkül hagyva. A hosszú idő óta csapadékmentes, aszályos közegben a lángok gyorsan végeztek a száraz kórókkal és zavartalanul terjedtek tovább a szomszédos területekre (köztük olyanra is, ahol még száron volt a málé), illetve csak pár méter választotta el őket az erdő szélétől is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...