A tankönyvek háromnegyedét már szétküldték
Utoljára módositva: 2019-07-24 13:16:12

Az 1-7. osztályosok tankönyveinek több mint háromnegyede biztosított már, ezeket eljuttatták a tanfelügyelőségekhez vagy iskolákhoz – tájékoztat az oktatási minisztérium.

A szaktárca közleménye értelmében összesen 15.734.904 tankönyvre van szükség az 1-7. osztályosok számára a 2019-2020-as tanévre. A tankönyvek 75,86 százaléka már biztosított az érvényben levő szerződések révén, ezeket el is juttatták az iskolákhoz vagy a tanfelügyelőségekhez.

További 228.588 tankönyvre ( 1,45%) aláírták a keretmegállapodásokat, és iskolakezdésig ezek is eljutnak a tanintézetekhez – ígéri a minisztérium.

A szükséges tankönyvek 21,66 százaléka esetében még várnak az óvásokat elbíráló országos tanács döntésére, 161.268 tankönyvre (1,02%) pedig 2013 és 2019 között egyáltalán nem nyújtottak be ajánlatot. “Ezek a tankönyvek soha nem is léteztek az oktatási rendszerben, kidolgozásukkal a Tanügyi és Pedagógiai Könyvkiadót bízták meg” – fogalmaz a közlemény.

A minisztérium szerint a 8-12. osztályosoknak szánt tankönyvek 100 százalékban biztosítottak. Ezeket a régi tanterv szerint dolgozták ki, és a következő években fokozatosan kicserélik őket az új tanterv alapján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jó srácok
Ma, 19:50
Mennyire alakulhat rosszul egy nap? Amikor meghívják élete első csókbulijába, a 12 éves Max bepánikol, mert nem tudja, hogy kell csókolózni. Valami útmutatásra szomjazva Max és a legjobb barátai, Thor és Lucas úgy döntenek, hogy bevetik Max apjának drónját – amihez Maxnek tilos hozzányúlnia –, és kilesik a szomszédban smároló tinédzser párt. Ám amikor a dolog bődületesen rosszra fordul, a drón tönkre megy, márpedig muszáj kicserélni, mielőtt Max apja hazaér a munkából. A srácok kétségbeesésük
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:35
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...