A tanügyi rendszer problémája nem oldható meg egy-egy politikai szankcióval
Utoljára módositva: 2019-08-02 18:57:51

A Mentsétek meg a gyermekeket szervezet üdvözölte pénteken a kormányfő azon döntését, hogy menesztette tisztségéből Ecaterina Andronescu oktatási minisztert annak nem helyénvaló kijelentései miatt, azonban felhívja a figyelmet, hogy a tanügyi rendszerben súlyos problémák vannak, amelyek nem oldhatók meg egy-egy politikai szankció, vagy PR-reakció révén, hanem irányzott és tartós politikákra és programokra van szükség.

‘Üdvözöljük, hogy Viorica Dăncilă úgy döntött, meneszti Ecaterina Andronescut a tanügyi tárca éléről, miután a miniszter az empátia hiányáról és az általa vezetett ágazat szükségeinek és problémáinak felületes ismeretéről tett tanúbizonyságot. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a tanügyi rendszerben súlyos problémák vannak, amelyek nem oldhatók meg egy-egy politikai szankció, vagy PR-reakció révén, hanem irányzott és tartós politikákra és programokra van szükség’ – írja a szervezet sajtóközleményében.

A szervezet szerint a vidéki településeken a megfelelő közszállítás hiánya rendkívül súlyos gond, többek között ez az egyik oka annak, hogy nagyon sok gyerek otthagyja az iskolát, és elszigetelt esetekben a gyerekek életét is veszélyezteti.

A szervezet a Romániai Tanulók Szövetségével közösen levélben felhívta a nép ügyvédjének a figyelmét, hogy a 2019/51-es sürgősségi kormányrendelet elfogadásával, amely kizárta a települések közötti személyszállítást a közszolgálatok közül, az ingázó tanulók már nem fognak kedvezményes utazási bérletet kapni, ez pedig sokukat az iskola félbeszakítására fogja kényszeríteni.

A Mentsétek meg a gyermekeket szervezet felkéri a kormányfőt, hogy tegye az oktatást valóban elsőfokú prioritássá, kezdve a megfelelő büdzsétől egészen a tárca élére kinevezendő szakemberig, aki valóban érti a dolgát, mivel a tanügyi az egyik legfontosabb minisztérium minden, a közérdeket szeme előtt tartó országban.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:20
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...