A tanügyi rendszer problémája nem oldható meg egy-egy politikai szankcióval
Utoljára módositva: 2019-08-02 18:57:51

A Mentsétek meg a gyermekeket szervezet üdvözölte pénteken a kormányfő azon döntését, hogy menesztette tisztségéből Ecaterina Andronescu oktatási minisztert annak nem helyénvaló kijelentései miatt, azonban felhívja a figyelmet, hogy a tanügyi rendszerben súlyos problémák vannak, amelyek nem oldhatók meg egy-egy politikai szankció, vagy PR-reakció révén, hanem irányzott és tartós politikákra és programokra van szükség.

‘Üdvözöljük, hogy Viorica Dăncilă úgy döntött, meneszti Ecaterina Andronescut a tanügyi tárca éléről, miután a miniszter az empátia hiányáról és az általa vezetett ágazat szükségeinek és problémáinak felületes ismeretéről tett tanúbizonyságot. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a tanügyi rendszerben súlyos problémák vannak, amelyek nem oldhatók meg egy-egy politikai szankció, vagy PR-reakció révén, hanem irányzott és tartós politikákra és programokra van szükség’ – írja a szervezet sajtóközleményében.

A szervezet szerint a vidéki településeken a megfelelő közszállítás hiánya rendkívül súlyos gond, többek között ez az egyik oka annak, hogy nagyon sok gyerek otthagyja az iskolát, és elszigetelt esetekben a gyerekek életét is veszélyezteti.

A szervezet a Romániai Tanulók Szövetségével közösen levélben felhívta a nép ügyvédjének a figyelmét, hogy a 2019/51-es sürgősségi kormányrendelet elfogadásával, amely kizárta a települések közötti személyszállítást a közszolgálatok közül, az ingázó tanulók már nem fognak kedvezményes utazási bérletet kapni, ez pedig sokukat az iskola félbeszakítására fogja kényszeríteni.

A Mentsétek meg a gyermekeket szervezet felkéri a kormányfőt, hogy tegye az oktatást valóban elsőfokú prioritássá, kezdve a megfelelő büdzsétől egészen a tárca élére kinevezendő szakemberig, aki valóban érti a dolgát, mivel a tanügyi az egyik legfontosabb minisztérium minden, a közérdeket szeme előtt tartó országban.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...