×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A tanügyminisztérium a külföldi utazások felfüggesztésére szólítja fel az iskolákat

2020.02.24 - 19:48
Megosztas :
 • A tanügyminisztérium a külföldi utazások felfüggesztésére szólítja fel az iskolákat

  A tanügyminisztérium átiratban szólította fel hétfőn a tanfelügyelőségeket, hogy a tanintézetek korlátozzanak, függesszenek fel vagy töröljenek minden külföldre tervezett kirándulást, utazást, illetve függesszenek fel mindenféle kollektív iskolai vagy iskolán kívüli rendezvényt (szimpóziumot, konferenciát, kirándulást, tanulmányutat).

  A szaktárca azért döntött így, mert jelentősen megnőtt a légúti fertőzések és influenzás megbetegedések száma az oktatási intézményekben, az egészségügyi tárca és a külügyminisztérium pedig a 'különféle vírusokkal' való megfertőződés veszélyére figyelmeztetett.

  A tanfelügyelőségeknek kötelességük tájékoztatni a közegészségügyi igazgatóságokat minden olyan iskoláscsoportról, amely jelenleg külföldön tartózkodik, tájékoztat még közleményében a tárca.

  'Minden külföldről visszaérkező személy köteles orvosi igazolást felmutatni az iskolába való visszatértekor' - szögezi még le a tárca.

  A minisztérium azt javasolja ugyanakkor, hogy az Iskola másként hétre tervezett tevékenységeket az iskolákban szervezzék meg.

  forrás: AGERPRES/(RO - szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

  Cookie