A Telekomnak kell eltávolíttatnia az oszlopokat
Utoljára módositva: 2017-04-21 13:12:00

Olvasói jelzésnek jártunk utána a napokban. Nagykárolyi olvasónk kérte, hogy a helyi Oborului utcában lévő, esetlegesen baleset forrásává is válható régi fa telefonoszlopot távolíttassák el.

A nagykárolyi Oborului utca teljes hosszában megtalálhatóak még azok a régi fa telefonoszlopok, melyeket már évekkel ezelőtt betonoszlopra cserélt a szolgáltató. Az idő múlásával ezen oszlopok állapota sem javult, mi több, az évtizedek óta ott álló létesítmények igencsak megviseltek már. Nagykárolyi olvasónk jelezte: az utca lakói attól tartanak, hogy a kinn játszó gyermekekre borul az oszlop.

„Nagykárolyban az egyik, Oborului utcai telefonoszlop olyannyira meg van dőlve az úttest irányába, hogy ha a rajta átvezetett régi telefonkábel nem tartaná vissza, valószínűleg már ki is borult volna. A fából készült tartóoszlop súlya húzza maga után a szomszédos oszlopot is. Az általam jelzett oszlop éppen az izraelita temető bejáratával szemben található. A temetőbe érkező látogatók személyautói, de a külföldieket szállító autóbuszok is éppen az oszlop előtti részen szoktak megállni. A szomszédos házakból a gyerekek időnként az úttesten fociznak. Fokozza a veszélyt, hogy az oszlopról régi kábelek lógnak le, majdnem a földig. Az oszlop oldalába vert vas ‘lépcsők’ egy gyereket még felmászásra is ösztönözhetnek. Szinte bele van kódolva egy baleset. Megelőzendő a tragédiát azt szeretnénk elérni a szolgáltatónál, hogy stabilizálja vagy távolítsa el a régi oszlopot. Mi, a szomszédos házak lakói abban is tanácstalanok vagyunk, hogy kié a telefonoszlop, ki tartozik gondoskodni annak állapotmegőrzéséről. Úgy gondoljuk, hogy ha a közmű tulajdonosa nem tesz semmit, akkor a városnak illene elhárítania a balesetveszélyt” — írja olvasónk.

A problémával kapcsolatban megkerestük Rakovszki Ferencet, a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal Műszaki és Fejlesztési Osztályának vezetőjét.

„Elsőként természetesen a szolgáltató illetékes lépéseket tenni az ügyben. Az önkormányzat részéről azt tudom elmondani, hogy mi nem tudtunk arról, hogy vannak még kihelyezett fa telefonoszlopok. Mindazonáltal megértettük, hogy ez valós veszélyt jelenthet, hiszen a vázolt esetek bármelyike megtörténhet, így azt tudom ígérni, hogy megkeressük a szolgáltató cég képviselőjét, és mindent elkövetünk, hogy mihamarabb eltávolíttassuk a veszélyt jelentő oszlopot” — fejtette ki Rakovszki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...