A tengerparton táboroztak a Werdnig Hoffman-osok
Utoljára módositva: 2019-09-25 12:54:45

Ebben az évben is sort kerítettek nyári táborozásukra a nagykárolyi Werdnig Hoffman Egyesület tagjai.

A ritka genetikai betegségekkel született személyeket tömörítő egyesület több éve működik már Nagykárolyban. A tagok rendszeres résztvevői a különböző országos és nemzetközi, hasonló személyek érdekképviseletét felvállaló klubok által szervezett találkozóknak, illetve rendszeresen megszervezik azt a nyári táborozást, amelyre az ország több pontjáról érkeznek a meghívottak.

Korábban Nagykárolyban, Bobáldon táboroztak, de mint azt Veres Roberttől, a nagykárolyi egyesület vezetőjétől megtudtuk, idén a román tengerparton, Vama Vechén tartották meg a tábort, amin mintegy hetven személy vett részt.

„Az ötlet onnan származott, hogy nagyon sok tagunknak még nem volt része tengerparti nyaralásban, és szerettük volna, ha ezt azok is megismerhetik, akiknek nem volt rá lehetőségük. Nem csak a tengerpart élményével gazdagodtunk, hanem még számtalan értékes történéssel: a naplemente, a kagylógyűjtés, a közös játékok, az esti karaoke, valamint a konstancai delfinárium megtekintése olyan feltöltődést biztosított, amire biztosan egész életünkben örömmel gondolunk majd vissza. Kvízjátékot is szerveztünk, amelynek nyertese egy jachtkirándulást nyert Mangaliára két támogatónk, Răzvan Ion és Ana-Maria Telefca jóvoltából. Kiemelném még önkénteseink munkáját, akik egészségesként vállalkoztak arra, hogy számunkra, akik valamilyen genetikai betegség miatt helyhez kötöttek vagyunk, megkönnyítsék a táborozást, a különböző helyszínekre való eljutást. A szeptemberi, egyhetes táborozásunk nem jöhetett volna létre magánszemélyek, cégek és egyházak segítsége nélkül. Köszönet nekik érte!” — idézte fel kirándulásukat Veres Robert.

A nagykárolyi egyesület tagjai hamarosan közös bográcsgulyásfőző programot szerveznek, majd részt vesznek egy Zilahon megrendezésre kerülő eseményen, ahol hollisztikus kezelési módokkal ismerkedhetnek meg. Október 11–12-én pedig egy marosvásárhelyi klub meghívásának eleget téve egy rendezvénysorozaton vesznek részt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 31.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...