×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

A tömegbe hajtott egy autós egy németországi farsangi felvonuláson

2020.02.24 - 18:12
Megosztas :
 • A tömegbe hajtott egy autós egy németországi farsangi felvonuláson

  Belehajtott egy autós a tömegbe hétfőn egy farsangi felvonuláson a németországi Volkmarsenben, többen megsebesültek - közölte a területileg illetékes észak-hesseni rendőrkapitányság.

  A közlemény szerint a gépkocsi vezetőjét a helyszínen elfogták.

  A Hessen tartományi közszolgálati médiatársaság (Hessischer Rundfunk - HR) jelentése szerint legkevesebb 13 ember sebesült meg, köztük gyerekek.

  Egy ezüst színű kombi Mercedes hajtott a kisvárosban összegyűlt emberek közé, akik a farsangi időszak legfontosabb napjaként számon tartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást.

  Az autó nagyjából 30 métert tett meg az emberek között, vezetője - egy 20 és 30 év közötti férfi - még gázt is adott, amikor közéjük hajtott.

  A rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

  Az eset háttere ismeretlen - áll a HR jelentésében.

  A Bild című lap a hírportálján azt írta, hogy információik szerint több mint 30 sebesült van, nagyjából egyharmaduk állapota súlyos.

  Egy rendőrségi szóvivő a lapnak elmondta: még nem tudják, hogy a sofőr szándékosan hajtott-e a tömegbe.

  Egy szemtanú a Bildnek elmondta, hogy a gázolás után többen megpróbáltak rátámadni a sofőrre, a rendőröknek kellett megvédeniük a feldühödött emberek haragjától.

  A Frankfurter Rundschau című lap a hírportálján szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autós a felvonulást néző emberek közé hajtott, méghozzá szándékosan, a rendezvény miatti lezárásokat megkerülve és teljes gázzal. Úgy tűnt, mintha gyermekeket szemelt volna ki áldozatnak.

  A volkmarseni eset nyomán elővigyázatosságból valamennyi Hessen tartományi farsangi felvonulást megszakították.

  Volkmarsen Németország nyugati részén fekszik, Kassel és Göttingen térségében. A kisvárosban nagyjából hétezren laknak. A hétfői felvonulásra 1500 embert vártak a szervezők.

  Cookie