A váratlan kínai kölcsön után az autók árát is emeli a Tesla
Utoljára módositva: 2019-03-11 14:18:54

A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó átlagosan 3 százalékkal emeli járműveinek az árát világszerte, kivéve a tömeggyártásra szánt alapfelszereltségű, Model 3 modelljét.

Az elektromosautó-gyártó szerint azért volt szükség az áremelésre, mert a tervezethez képest kevesebb boltot fognak bezárni. Korábban az Origo is megírta, hogy a Tesla teljesen átakar térni az online értékesítésre, emiatt pedig a 378 értékesítési pontjuk jelentős részén lehúzzák a rolót.

Akkor még a vállalat azt jósolta, hogy a változásoknak köszönhetően 5 százalékkal csökkennek a cég kiadásai, ennek következtében pedig nem csak a Model 3-at, hanem a többi modelljüket is olcsóbban tudják kínálni.

Ennek ellenére most mégis emelni fognak az árakon.

A lépést azzal magyarázza a Tesla, hogy a tervezetnél kevesebb boltot fognak bezárni. Emellett azt közölték, hogy az elmúlt két hétben végrehajtott vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az eredeti elgondolás végrehajtásához több időre lesz szüksége a vállalatnak, ezért a már bezárt autószalonok egy részét is újranyitják.

A Fortune értesülései szerint a Tesla 521 millió dolláros kölcsönt kapott kínai bankoktól, hogy új jármű és akkumulátorgyárat építsen Kínában. Ezzel egyébként a vállalat egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy a Model 3 gyártása az Egyesült Államokon kívül is beinduljon. A hitelt a cégnek 2020 márciusában kell visszafizetnie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 9.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...