A város végzi a tatarozást
Utoljára módositva: 2017-08-19 09:57:23

Se bűt, se bát nem mondott a szatmárnémeti Pannónia (Dacia) Szálló tulajdonosa a polgármesteri hivatal múlt heti felszólítására, hogy állítsa helyre a hotel rongálásba torkollott átépítése idején szintén tönkretett Ruha István átjárót.

Vasile Ţânţaş válaszra sem méltatta a hivatal igényét, sem azt nem mondta, hogy elvégzi a kért munkálatokat, sem elutasító választ nem adott. A város ezt úgy veszi, hogy a tulajdonos rá bízta a felújítás elvégzését, Maskulik Csaba városmenedzser szerint a munkához a lehető leghamarabb hozzákezdenek, a közbeszerzési procedúrát elindították, az első becslések szerint tízezer eurós költségekkel számolnak. Ahogy azt eredetileg is tervezték, a felújításra költött összeggel megterhelik majd az ingatlan telekkönyvét egészen addig, amíg ezt a tulajdonos a városnak meg nem téríti.

A Ruha István átjáró visszaállítási munkálatai abból állnak majd, hogy a zsaluköves kialakítást visszabontják, helyreállítják a károsodott boltív-szakaszokat, pótolják a hiányzó téglákat, elejét veszik a beázásnak, vakolnak, kicserélik a járdaburkolatot, és kialakítják az átjáró díszkivilágítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...