A víz napját ünnepelték az Apaservnél
Utoljára módositva: 2019-03-23 09:30:35

A víz nemzetközi napja alkalmából vízmű- és víztisztító-látogatást szervezett a szatmárnémeti vízszolgáltató; díjazták a korábbi fotó- és a szlogenpályázatra érkezett legjobb alkotásokat.

Kétszáz iskolás gyereket és fiatalt fogadtak az Apaserv munkatársai pénteken a kakszentmártoni vízműben, a szatmárnémeti víztisztító állomást pedig több mint százan látogatták meg a víz nemzetközi napja alkalmából szervezett nyílt napon. Mindkét létesítményben az ott zajló folyamatokat mutatták be az érdeklődőknek, a vízműnél azt, hogy milyen procedúrák zajlanak le azt megelőzően, hogy a háztartások vízcsapjaiba érkezne az ivóvíz, a víztisztítónál pedig azt, milyen kémiai és biológiai műveleteket hajtanak végre a csatornába engedett használt vízen, mielőtt mentesítenék attól a hálózatot. Hatalmas víznyerő medencék vannak a föld alatt, ahonnan a vezetékekbe szivattyúzzák a vizet; nem kell tartani attól, hogy ez a belátható jövőben kiapad, hangzott el, azonban ez nem ok arra, hogy a fogyasztók pazarolják a csapvizet. Ezt ivóvízként bocsátja a fogyasztók rendelkezésére az Apaserv, amit ilyen célra is lenne szabad felhasználni, ipari jellegű tisztításra, autómosásra, öntözésre vétek elpazarolni.

A tegnapi világnapot megelőzően versenyeket is indított az Apsaserv, vízzel kapcsolatos fotókat, illetve a vállalat arculatához illeszkedő szlogeneket kért szatmáriaktól és nem csak. A hirdetésre 48 fotó és 7 szlogen érkezett, a legjobbaknak tegnap adta át a díjakat a zsűri, illetve megnyitotta az ezekből készült kiállítást Gara Ferăstrău utcai székházának első emeletén. A legjobb fotót Nagy Nándor készítette, ez az Apaserv által üzemeltetett egyik utcai ivókútnál várakozókról készült, a témába vágó felvétel jutalma ezer lej volt. A második helyezett Ovi D. Pop lett Water Game nevű látványos fényképével, a harmadik díjat pedig Habarics Zsolt vehette át a városról és a Szamosról készült, Szelek szárnyán című, drónnal készült fotójáért.

A szlogenek közül a Bălcescu–Petőfi iskola II. B osztályos diákjai által kitalált tetszett a legjobban a zsűrinek, amely így hangzik: Gondolkodj tisztán, igyál tisztát! (Gândeşte limpede, bea curat!) A pozitív gondolatért ötszáz lejes pénzjutalom járt.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...