A volt egészségügyi miniszter a Colectiv-ügyről
Utoljára módositva: 2019-12-07 08:32:45

Több mint öt órán keresztül hallgatták ki a legfőbb ügyészségen Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi minisztert a Colectiv-ügyben.

Nicolae Bănicioiut tanúként idézték be egy, a Colectiv-ügyből leválasztott dosszié kapcsán, amelyben az egészségügyi hatóságoknak a 2015 októberében történt tűzvészkor tanúsított fellépését vizsgálják.

Az ügyészségről távozó Bănicioiu úgy nyilatkozott a sajtónak, a nyomozó hatóság minden kérdésére válaszolt. ‘Higgyék el nekem, én is, a többiek is többet akartunk tenni, és higgyék el nekem: mindent megtettünk, ami emberileg csak lehetséges volt’ – mondta a volt miniszter a négy évvel ezelőtti tragédiára utalva, nyomatékosítva, hogy semmiféle külföldi segítséget nem utasított el.

A volt tárcavezetőt megállította az utcán a Colectiv-tűzvész egyik túlélője, Mihai Grecea, és felelősségre vonta, amiért sok áldozatot hagytak ‘kutyák módjára meghalni’ a kórházakban.

‘Első pillanattól azt mondtuk, hogy biztosítjuk a kezelés teljes költségét. Mindent megtettünk, amit emberileg meg lehetett tenni. Én is, az orvosok is. Ne vádolja a megmentőket. (…) Amikor az orvosok úgy döntöttek, külföldre küldtük a pácienseket. Ki döntött arról, hogy mikor indítsák útnak a pácienst? Az orvos. A miniszter nem szólhatott bele az orvosi kezelésbe’ – magyarázta Bănicioiu.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...