A zászló jelkép, az ember a fontos
Utoljára módositva: 2014-07-06 18:26:35

Szombaton ünnepi istentiszteleten avatták fel a vámfalui nőszövetség Müller Kláráról elnevezett zászlaját. Az eseményen részt vettek a szatmári és a nagybányai református egyházmegyék nőszövetségeinek képviselői, igét hirdetett Bogya-Kis Mária.

Müller Klára szalagot tűz a róla elnevezett zászlóra

Régi álma valósult meg szombaton a Vámfalui Református Egyházközségnek, amikor ünnepi istentisztelettel egybekötve avatták fel a nőszövetség zászlaját. Bogya-Kis Mária, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségének elnöke Lídia, Európa első keresztyénné vált nőjét hozta fel példának igehirdetésében. Amikor Pál apostol Filippibe, Macedónia fővárosába járt térítő útján, Lídia elsőként érkezett a folyópartra. Egy Istent kereső lélek volt, aki tudta, hogy az imádságon keresztül kapcsolatot kell tartani Istennel. Pál apostol igehirdetésének meghallgatása után Lídia boldogan szaladt haza, hogy családját is rávezesse Isten útjára. Az evangélium befogadása után arra kérte Pál apostolt, hogy menjen el az ő házába, mert tudta, hogy csak akkor tud teljes életet élni, ha a családtagjaival együtt részesül a megváltás örömében. Lídia példakép a mai családok számára is. A nőszövetségek feladata, hogy a nők családtagjaikkal együtt vegyenek részt az istentiszteleteken és a bibliaórákon. Isten a családokban és a közösségekben olyan kincseket rejtett el, amit máshol nem lehet megtalálni, a nők pedig döntő szerepet kaptak ezeknek a kincseknek a megtalálásában.

A zászló

Balla Gábor István vámfalui lelkipásztor köszöntötte a szatmári és a nagybányai református egyházmegyék nőszövetségeinek megjelent tagjait. A nőszövetségi zászlót Balla Andrea, a vámfalui nőszövetség elnöke mutatta be. Elmondta, hogy hosszú lelki előkészülete volt az ünnepnek, az hogy az álmuk megvalósult, két évtizedes munkának az eredménye. A vámfalui nőszövetség az elmúlt évben ott volt a Láncos-templomban az egyházkerületi nőszövetségi találkozón, ahol elhatározták, hogy ők is készítenek zászlót, hogy a következő találkozókon azzal vonuljanak be. A vámfalui egyházközség tagjaiban mély nyomot hagyott Müller Klára — a volt vámfalui lelkész feleségének — élete és munkássága, ezért kérték fel, hogy legyen a zászló névadója. A zászló egyik oldalán egy női jobb kar látható, melyben egy korsó van, de ott van a búzakalász is. A másik oldalon egy bibliai ige olvasható: „Te vagy Uram az oltalom”. A zászlót és a rá elhelyezett szalagokat Szász Éva készítette. Szombaton harmincnyolc szalagot helyeztek el a zászlón.

A nőszövetség tagjainak egy része

Köszöntő, áldás

Tămăşan Éva, a Nagybányai Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az egyházkerületben a nagybányai egyházmegye a legkisebb (húsz egyházközség), tizennégy nőszövetsége van, sajnos egyre kevesebben vannak, hiszen többen halnak meg, mint ahányan születnek. A nőszövetségi munkára egyre nagyobb szükség van, nem véletlenül fogalmazott Csűry István püspök úgy, hogy: „A nőszövetség a gyülekezet imádkozó édesanyja”.

Bogya-Kis Mária kiemelte, hogy a zászlóavatás egyfajta hitvallás. Aki beáll a zászló alá, az felvállalja, hogy egy ügyet képvisel. A zászló azonban csak egy jelkép, az ember a fontos, aki alatta áll, és kimondja, hogy: „Én ezentúl az Úrnak szolgálok”.

Müller Klára elmondta, hogy 1990-ben alakult a vámfalui nőszövetség kilencvenkét taggal. Tevékenysége eredményes volt, hiszen az Istenhez való közeledés közös imádkozásban és jótékonysági cselekedetekben nyilvánult meg. Sokan meghaltak, voltak, akik elmaradtak, de a vámfalui nőszövetség tagjai nem adták fel és remélhetőleg ezentúl sem fogják feladni. Bárhova elmennek majd és magukkal viszik a zászlót, bizonyságtételt fognak tenni hitükről és elkötelezettségükről.

Az ünnepi eseményen az egyházközség kórusa énekelt és annak tagjai szavaltak.

Elek György

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...