Abszolút rekord cigifogás Halminál
Utoljára módositva: 2017-09-27 20:57:30

Ismét egy egész kamionnyi ukrán csempészcigarettára bukkantak a halmi határátkelőnél, igaz a mostani fogás még az április véginél is nagyobb: 249 000 csomag volt elrejtve a fadarálék között.

A Volvo típusú, pótkocsis teherautó szeptember 25-én, éjfél után 30 perccel gurult be a Halmi vámba, vezetőfülkéjében a Máramaros megyei illetőségű, 45 éves F. Sorinnal és a 34 éves F. Victorral. A fuvarlevél szerint a jármű és a pótkocsi rakterében faaprólékot szállítottak Ukrajnából és a ponyvát fellebbentve a határrendészek valóban ezzel is szembesültek — a határrendész kutyának azonban nem tetszett a szállítmány „illata” és jelzett. Mivel felmerült a gyanú, hogy a két máramarosi férfi nem kispályás játékos, a kamiont — kolozsvári kommandósok felügyelete alatt — átkísérték a Máramarosszigeti Határrendészet székhelyére, ahol „kirakodták” és a darálékban elrejtve 498 nagyméretű dobozt találtak, amelyekben összesen 249 000 csomag, Marble és Jin-Ling márkájú, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt. Az ügyben a Szervezett Bűnözés és Terrorellenes Igazgatóság (DIICOT) ügyészei folytatják a nyomozást, valamennyi, a nagyszabású csempészakcióban érintett személy azonossága kiderítése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...