Abszurd okból elmaradt az ítélethirdetés
Utoljára módositva: 2019-09-19 09:56:22

Nem volt rabszállító autó, amivel Nagyváradról Szatmárra hozzák az idős édesapát és fogyatékos gyermekét lemészároló kettős gyilkost, ezért elhalasztották az ítélethirdetést.

A Szatmár Megyei Törvényszéken ma kellett volna ítéletet hirdessenek a kettős gyilkos P. Ioan Iosif ügyében — azonban az ítélethirdetés az elkövető hiányában elmaradt. A 34 éves férfi a nagyváradi börtönben van előzetes letartóztatásban, onnan kellett volna Szatmárnémetibe szállítsák, ám mint az intézmény vezetőségének elnézést kérő leveléből kiderült, nem volt rabszállító autójuk, amivel elhozhatták volna, így a szatmári bírák kénytelenek voltak október elejére halasztani az ítélethirdetést a brutális gyilkosságok ügyében.

A korábban rablásokért már börtönviselt P. Ioan Iosif tavaly október 30-án kora délután mészárolta le Szatmárnémetiben, a 15-ös lakónegyed Ravensburg sétányának egyik földszinti tömbházlakásában a 74 éves P. L.-t és 38 éves, ágyhoz kötött, fogyatékos fiát — a szomszédok közül többen is látták a gyilkosság elkövetésének időpontjában az összevérezett ruhájú férfit kirohanni a lépcsőházból, akiről aztán jó személyleírást is adtak a rendőröknek, s a véres ruhájú férfit az egyik közelben lévő bár videokamerája is rögzítette, ahová azért ment be, hogy rendbe szedje ruházatát és megigyon valamit. P. Ioan Iosifot a bűnüldöző szervek rekordgyorsasággal, alig 24 óra leforgása alatt fogták el a strand és a vasúti híd közötti területen, a férfi pedig azonnal beismerte, hogy áldozatai torkát átvágva megölte őket. Mint kiderült, áldozataihoz többé-kevésbé rendszeres bejárása volt, nem első alkalommal fordult meg a lakásukban (az idős bácsi figyelmét többen is felhívták rá: nem kellene ilyen alakokkal szóba állnia, ám ő rendszeresen azt válaszolta, hogy idős kora miatt szüksége van valakire, aki segít mozgásképtelen gyermeke rendezésében), amelyet a gyilkosságok után teljesen felforgatott, de pontosan már nem lehetett kideríteni, milyen értékek és mennyi pénz volt a házban, illetve mi tűnt/tűnhetett el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...