Abszurd okból elmaradt az ítélethirdetés
Utoljára módositva: 2019-09-19 09:56:22

Nem volt rabszállító autó, amivel Nagyváradról Szatmárra hozzák az idős édesapát és fogyatékos gyermekét lemészároló kettős gyilkost, ezért elhalasztották az ítélethirdetést.

A Szatmár Megyei Törvényszéken ma kellett volna ítéletet hirdessenek a kettős gyilkos P. Ioan Iosif ügyében — azonban az ítélethirdetés az elkövető hiányában elmaradt. A 34 éves férfi a nagyváradi börtönben van előzetes letartóztatásban, onnan kellett volna Szatmárnémetibe szállítsák, ám mint az intézmény vezetőségének elnézést kérő leveléből kiderült, nem volt rabszállító autójuk, amivel elhozhatták volna, így a szatmári bírák kénytelenek voltak október elejére halasztani az ítélethirdetést a brutális gyilkosságok ügyében.

A korábban rablásokért már börtönviselt P. Ioan Iosif tavaly október 30-án kora délután mészárolta le Szatmárnémetiben, a 15-ös lakónegyed Ravensburg sétányának egyik földszinti tömbházlakásában a 74 éves P. L.-t és 38 éves, ágyhoz kötött, fogyatékos fiát — a szomszédok közül többen is látták a gyilkosság elkövetésének időpontjában az összevérezett ruhájú férfit kirohanni a lépcsőházból, akiről aztán jó személyleírást is adtak a rendőröknek, s a véres ruhájú férfit az egyik közelben lévő bár videokamerája is rögzítette, ahová azért ment be, hogy rendbe szedje ruházatát és megigyon valamit. P. Ioan Iosifot a bűnüldöző szervek rekordgyorsasággal, alig 24 óra leforgása alatt fogták el a strand és a vasúti híd közötti területen, a férfi pedig azonnal beismerte, hogy áldozatai torkát átvágva megölte őket. Mint kiderült, áldozataihoz többé-kevésbé rendszeres bejárása volt, nem első alkalommal fordult meg a lakásukban (az idős bácsi figyelmét többen is felhívták rá: nem kellene ilyen alakokkal szóba állnia, ám ő rendszeresen azt válaszolta, hogy idős kora miatt szüksége van valakire, aki segít mozgásképtelen gyermeke rendezésében), amelyet a gyilkosságok után teljesen felforgatott, de pontosan már nem lehetett kideríteni, milyen értékek és mennyi pénz volt a házban, illetve mi tűnt/tűnhetett el.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...